Schaakclub Santpoort

Santpoortse kroeglopertoernooi

Reglement

1. Er wordt gespeeld volgens het na-ijlend Zwitsers. Ronde 1 t/m 6 wordt ingedeeld op basis van de te verwachten uitslag. De laatste ronde wordt gespeeld op basis van de actuele stand.

2. Het speeltempo bedraagt 15 minuten per persoon per partij.

3. De speler met de hoogste KNSB-rating dient aan bord 1 te zitten, als er maar één speler een rating heeft dan dient deze speler aan bord 1 te zitten. Indien beide spelers geen rating hebben dan mogen zij zelf bepalen wie op bord 1 plaats neemt. De bordvolgorde dient wel het hele toernooi hetzelfde te zijn.

4. De indeling en stand geschieden op basis van bordpunten.

5. Bij gelijk eindigen in bordpunten wordt eerst gekeken naar de matchpunten. Indien deze ook gelijk zijn, wordt het prijzengeld gedeeld.
Ratingprijzen en de jeugdprijs worden niet gedeeld.

5. Inschrijfgeld en prijzen zijn per duo.

6. Uitslagen dienen door 1 van de spelers door gegeven te worden aan de organisatie. Indien een uitslag ontbreekt heeft de organisatie het recht 0-0 in te vullen. Duo’s zijn zelf verantwoordelijk om een ingevulde score te controleren op het uitslagenformulier. De organisatie is niet verantwoordelijk voor door de spelers foutief ingevulde uitslagen.

7. De nieuwe indeling wordt voor de start van een nieuwe ronde gepubliceerd op StickChess. De toernooicode wordt bij aanvang van het toernooi bekend gemaakt.

8. Bij het een onreglementaire zet krijgt degene die de onreglementaire zet begaat een tijdstraf van 2 minuten, mits de speler meer dan 5 minuten aan tijd heeft. Wanneer de speler minder dan 5 minuten heeft, krijgt de tegenstander 2 minuten erbij.

9. Remise kan geclaimd worden bij onvoldoende materiaal. Gezien de aard van het toernooi is er niet op elke locatie een wedstrijdleider die claims kan controleren. We berusten erop dat spelers hier op een sportieve manier mee omgaan en wanneer ze er niet uit komen overige aanwezige, uitgespeelde spelers om raad vragen.

10. In gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de wedstrijdleiding.