Schaakclub Santpoort

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni vond het eerste zomertoernooi van 2011 plaats in Hillegom, waar voor de 39e keer het vierkamptoernooi werd gehouden.

Dit toernooi, dat al jaren onder de bezielende leiding van Cok Ippel wordt georganiseerd, was een groot succes.

Het leuke aan dit gezellige toernooi is dat de opzet in al die jaren (ondanks computer, internet etc.) niet is veranderd: Uitslagen en standen op grote vellen papier; metalen wisselbekers met winnaars uit de jaren 70 van de vorige eeuw; prachtige prijzen in natura voor de nummers 1 en 2 van elke groep, waarbij de winnaar van de laatste groep net zoveel kans maakt op de hoofdprijs als de winnaar van groep 2; en een bloemetje voor alle deelneemsters en altijd mooi weer. Deze formule blijkt een groot succes, getuige de 72 !! deelnemers.

 

De Santpoortse delegatie bestond dit jaar uit 2 senioren (Wim Gravemaker en Gijsbert de Bock) en 5 schaaktalenten (Robin Anne Gravemaker, Dave Looijer en Bas, Daan en Sjoerd Haver.

Een topprestatie werd geleverd door Dave. Met een score van 2,5 uit 3 wist hij voor het 3e jaar op rij zijn groep te winnen. Klasse Dave. Zijn groep bevond zich dit jaar in de hogere regionen van het toernooi. Hij zorgde ervoor dat de organisatie op zoek moet gaan naar een nieuwe beker. De wisselbeker mag Dave definitief thuis op de schoorsteen zetten. Het keukengerei van de familie Looijer werd uitgebreid met een prachtige fondueset.

Ook Gijsbert haalde 2,5 uit 3 en verzekerde zich een jaar lang van zo’n prachtige bokaal en een boekenbon.

Wim besloot het toernooi na 2 remises met een overwinning en werd tweede in zijn groep. Geen beker, maar wel een handige oplaadbare campinglamp.

Robin Anne won 1 partij en ging met een kleurige bos bloemen naar huis.

Het vaak succesvolle Havertrio, scoorde dit toernooi niet goed.

Sjoerd scoorde met 1 punt evenveel als zijn tweelingbroers samen.

Daarbij moet wel worden aangetekend dat Bas en Daan inmiddels tot de topgroepen zijn doorgedrongen. Revanche jongens op de andere zomertoernooien !!

Het eerstvolgende zomertoernooi is de IJmondvierkamp van 17 tm 19 juni in Wijk aan Zee. Inschrijven is nog mogelijk.

Geef een reactie