Schaakclub Santpoort

Dinsdagavond 18 december 2018 ronde nr.13 de laatste van het jaar 2018!!

7 partijen en geen enkele remise, zo willen we het graag zien! We waren nog maar amper begonnen of Marin Bender gaf met een bord vol stukken op tegen Gijsbert de Bock!! Martin had een stuk tegen 3 pionnen, maar dacht hopeloos verloren te staan, dat was zeker niet het geval, wel minder, maar zeker nog een stelling om voor te vechten. Henk Swier mocht het opnemen tegen Justin Jore, de man in vorm, enkele zwakke zetten van wit’s kant, bleken helaas voor Justin fataal in het eindspel.

Mick Mulder was lekker op weg om Kampioen Jan Burggraaf pootje te haken, maar Jan laat zich niet makkelijk pootje haken, Jan bewees dat hij het schaakspelletje begrijpt als geen ander en Mick beet in het stof!

Cees Hollaar had een kwaliteit te pakken van Ton Haver en schoof de partij netjes naar winst! Nico Schumacher bood vlak voor het eindspel tegen Gerard Swier remise aan en keek daar heel zielig bij, dat gaf onder getekende weer moed om vol op winst te blijven spelen. Achteraf terecht, helaas Nico volgende keer beter. Er waren nog 2 partijen te gaan Wim-Laurens Gravemaker tegen Ouker de Jong en de gebroeders Buschman. Wim-Laurens talentvol speler van het eerste had tot 18 december 2018 in de interne een 100% score! Hij was vast besloten om ook meervoudig kampioen van SC Santpoort Ouker aan zijn zegekar te binden! Wim-Laurens bleef op winst spelen waar zijn stelling misschien vroeg om met remise genoegen te nemen. Er ontstond zich een schouwspel die ik niet snel meer zal vergeten, Ouker stond goed, toen dacht ik verloren, maar hij wist zijn stelling nog net te redden met een prachtige pion zet! Enkele schaakjes volgden en Wim-Laurens kwam in de knoei en verloor zelfs zijn loper, waarna zijn Koning geen veilig heen komen meer kon vinden en ging mat!!!!!! 

Deze partij had alles wat schaken zo mooi maakt!

Rob Buschman is een bijzondere speler, hij zegt dat winnen of verliezen hem niets uitmaakt, gelukkig maar anders was hij waarschijnlijk allang gestopt. En toch betrap ik hem erop dat hij zich soms wel druk maakt om een verloren partij en soms geeft hij zomaar snel remise, kan hij lekker darten! Gisteravond tegen zijn broer Marten stond de uitslag voor mijn gevoel al vast REMISE om een uurtje of 10. Maar wat schetst mijn verbazing iedereen is al klaar en Rob bleef maar proberen om een minuscul klein voordeeltje in zijn voordeel te beslechten. Broedermoord hoorde ik al zeggen, inderdaad hier werd om de eer gestreden, ik lag denk ik al in mijn bed toen Marten, Rob de hand kon schudden, ik las het vandaag op de site Marten Buschman – Rob Buschman 0-1 

 

 

 

Geef een reactie