Schaakclub Santpoort

Afgelopen vrijdag moest het jonge Santpoort 4 aantreden tegen de routine van HWP 8. De ranglijst vertelt inmiddels dat de jeugd niet bij voorbaat kansloos is, maar dat moet je toch elke keer maar weer waarmaken. En als je dan zoals Sjoerd  eens geen plan hebt, kun je altijd nog offeren. Een offer heeft een verrassingseffect, want is het bluf of zit er werkelijk wat achter? In dit geval het laatste, Sjoerd had een prachtige combinatie uitgedokterd en dit offer was beslissend.

Stelling na 19. … Pe3.

20. Lxf7+ Kxf7

21. Dxc7+ Dxc7

22. Txc7+ Te7

23. Txe7+ Kxe7

24. Txe3+

 

Dave aan bord 1 had geen tegenstander en dus reglementair gewonnen, Robin Anne en Roelof waren al vrij snel klaar met hun partijen na materiaalwinst. Daan Koetzier krijgt de smaak steeds beter te pakken en boekte de tweede opeenvolgende zege. Maurits kwam door een mooie combinatie ook materiaal voor te staan en door een verkeerde voortzetting kon zijn tegenstander niets anders dan opgeven. Bastiaan wist het toreneindspel mooi uit te spelen en zijn tegenstander te verslaan, 7-0 was de stand inmiddels.

 

Mick wilde waar voor zijn geld en speelde met zijn tegenstander een toreneindspel tot het einde toe uit, de beide koningen waren de enig nog overgebleven stukken en dus was remise de uitslag. Een prachtige score natuurlijk en een stimulans om er de volgende keer tegen Aalsmeer weer volop tegenaan te gaan. Goed gedaan allemaal!

Geef een reactie