Schaakclub Santpoort

Vrijdag 13 januari is het grootste schaaktoernooi ter wereld begonnen.Het Corus Chess Tournament.

Aan de weekendvierkamp deden maar liefst 8 spelers mee van Sc. Santpoort. Na het verorberen van een heerlijke sat̩ werd er plaats genomen acher de borden. Peter Klapwijk en Gijsbert de Bock, allebei in groep 6, begonnen ook samen met een keurige overwinning РGijsbert zelfs in 14 ?? zetten.
Hans Kors werd ook ingedeeld in groep 6 maar kon geen potten breken en verloor helaas 3 maal op rij. Martijn en Rob de Roode waren zo overtuigd van hun overwinningen dat er volop weddenschappen werden afgesloten.
Rob kwam na zijn indeling in groep 6 gelijk op zijn schreden terug en speelde slechts 2x remise. Martijn ging in zijn eerste beste wedstrijd onderuit, maar wist daarna wel 2x te winnen.
Gelukkig wist Martijn in groep 8 zijn overige 2 partijen wel te winnen. Leo Kruisselbrink ook in groep 8 speelde in zijn eerste wedstrijd remise en was hier zo verheugd over dat er gelijk een blad bier besteld werd, helaas voor Leo bleef het hier ook bij. Wim Dijkman, het kanon, kwam in groep 6 ook niet verder dan 2 remises, maar was desondanks niet ontevreden.
Ilias van der Lende in groep 5 aan dezelfde tafel als Gerard begon met een nederlaag, maar zijn 2e partij met een stuk achter wist hij wel te winnen en verraade zijn onmiskenbare klasse, zijn 3e wedstrijd eindigde in remise, keurig Ilias goed gedaan. Gijsberts 2 overige partijen gingen helaas verloren. En Peter Klapwijk kon aan zijn totaal nog een halfje toevoegen.
Gerard Swier haalde 1,5 punt en vooral zijn overwinnen op jongedame Hortensius maakte indruk. Gerard had hier wel 5 uur voor nodig om haar op de knieen te krijgen, het toeval wilde dat in zijn groep iedereen gelijk eindigde.

Toch gefeliciteerd!

Geef een reactie