Schaakclub Santpoort

Na een regenachtige 9e editie hadden we nu wat meer geluk met (dixit Hiemstra) de mooiste dag van de week. Behalve hier en daar wat wind was het een heerlijk zonnige dag. Ook het aantal inschrijvingen was weer flink gestegen en kwam tot 64 duo’s (helaas kwamen er 2 niet opdagen).

De organisatie zat om 9.30 uur samen met de onmisbare steun van Anne & Anne alweer klaar in de Wildeman. De prijzentafel was wederom goed gevuld met geldprijzen en prijzen in natura (met dank aan Santpoorts bier, Molenduyn bier, Wijnhuis Ten Bilt, de Santpoortse verleiding en natuurlijk Schaakopening Essenties).

Na de welkomstspeeches van Bas Kuntz (voorzitter Harddraverijvereniging Santpoort&Omstreken) en onze eigen voorzitter Rob de Roode, werden alle schakers op pad gestuurd voor ronde 1 naar 1 van de 7 locaties (de Wildeman, Café Bartje, de Bank, Santpoort aan Zee, Chen Tong Kong, hotel de Weyman en de feesttent van Kof catering op de Weyman Weide).

Namens Santpoort waren dit maar liefst 12 duo’s! Ilias & Nathalie, Peter & Martijn, Daan & Stefan, Seréyo & Dave, Andre & Peter, Menno & Mick, Gerard & Wim D, Louis & Mike, Rob B & Marten, Gligor & Matthias, Ton & Rolf en Ryan & Tim. Grote favorieten waren op basis van rating de KC-ers David Klein & Quinten Ducarmon en Liam Vrolijk & Esper van Baar.

Toch waren het uiteindelijk Daan Zult & Gilbert Vrancken die er met de 1e prijs vandoor gingen. Zij scoorden 12 uit 14 en behaalden keurige resultaten zoals een 2-0 tegen Vrolijk & van Baar, 2-0 tegen de Roode & de Roode en 1-1 tegen Klein & Ducarmon. Laatstgenoemden kwamen een halfje tekort voor de titel omdat onze supertalent Dave GM Klein versloeg!

Seréyo & Dave bleven uiteindelijk op 8,5 punten steken omdat er de laatste ronde 2-0 werd verloren. Beste Santpoorters werden Ilias & Nathalie. Ratingprijzen waren er nog voor Gligor & Matthias en Ton & Rolf (waarbij Ton in de 1e ronde al van 2000 won).

Voor ons als organisatie was het weer een geslaagd toernooi (ondanks weggewaaid materiaal, kapotte klokken en de noodzaak om ons reglement iets aan te scherpen). Wij hopen volgend jaar een mooie 11e editie te kunnen organiseren en hopen dan weer veel Santpoorters erbij te hebben.

Rob & Hans

Geef een reactie