Schaakclub Santpoort

Nadat het Santpoortse Kroeglopertoernooi twee jaar geen doorgang kon vinden door covid-19, mocht het zondag 31 juli wel weer: het 9e Santpoortse Kroeglopertoernooi. Er stonden deze editie 45 duo’s op de lijst en de prijzentafel was goed gevuld met prijzengeld en diverse prijzen in natura (van Santpoorts bier, Molenduyn bier, Wijnhuis Ten Bilt en Laantje). Enige tegenvaller was dat het voor het eerst in 9 edities regende.

Ook was het leuk om te zien dat er weer veel leden en oud-leden van de eigen schaakclub acte de présence gaven. Namens Santpoorts deden mee: Peter de Roode & Martijn de Roode (3e op basis van rating), Wim Laurens Gravemaker & Hans Kors, Dave Looijer, Stefan Fokkink & Menno Schaefer, Ilias vd Lende & Navarone vd Star, Rob Buschman, Sjoerd Haver, Peter Klapwijk & Leo Kruisselbrink, Ton Haver & Rolf Kooijman, Ryan Kemp & Tim van Alphen. En dankzij Bas zijn vriendin Freya kon zelfs de laatste schaker zonder teamgenoot meedoen.

Peter & Martijn konden, mede door hun loodzware programma, hun favorietenrol niet waarmaken. Zij troffen kanonnen als Ilias & Navarone (wonnen ze heel netjes 2-0 van), absolute ratingfavorieten en kampioenen Bosboom & Kabos, de nummers 2 Zwirs & Sahakian en Rob Buschman & Hans Pelt. Zij eindigden uiteindelijk op een 11e plek met 8,5 uit 14.

Dave en teamgenoot Sérayo Bekkink deden het een stuk slimmer met hun zwitsers gambiet dan de familie de Roode (12,5 BH punten minder) en eindigden met 9 uit 14 op de 7e plek en wonnen hiermee de 2e prijs in de ratingcategorie t/m 2000. Ook prijs was er voor Ton & Rolf. Zij eindigden hiermee op een 31e plek met 6 uit 14 en wonnen hiermee de 1e prijs in de ratingcategorie t/m 1400. Ton werd hiermee ook nog eens de beste Haver van het toernooi! (een mooie bonusprijs toch?) Met Freya waren we natuurlijk al heel blij omdat zij heeeel erg last-minute een duo wilde vormen met Kin Lam (zijn beide kinderen deden al mee en hij hoopte zelf ook mee te kunnen doen). Maar zij wonnen ook nog eens de 3e prijs in de ratingcategorie t/m 1400! Ryan & Tim wonnen nog een mooie aanmoedigingsprijs van Schaakopening Essenties zodat ze volgend jaar terug kunnen komen met een ijzersterk openingsrepertoire.

Voor ons als organisatoren was het ook weer een geslaagd toernooi. En hopelijk doen er bij onze 10e/jubileum editie (zondag 30 juli 2023) natuurlijk nog meer Santpoorters mee!

Namens de organisatie,

Rob, Bas & Hans

Geef een reactie