Schaakclub Santpoort

Op vrijdag 29 december organiseerden de schaakverenigingen HWP Haarlem, Santpoort en Kijk Uit het eerste Oud voor Nieuwtoernooi. Uitgangspunt was dat jeugdspelers in de voorronden hun krachten konden meten met volwassen schakers (de jeugdspelers werden niet tegen elkaar ingedeeld) waarna in een finalepoule voor de overwinning kon worden gestreden.

Het spelen van een gezellig toernooi is natuurlijk leuk maar dit toernooi had ook nog een belangrijk ander doel, namelijk geld inzamelen voor de Stichting Gered Gereedschap. Een groot deel van het inschrijfgeld van de deelnemers is naar de Stichting overgemaakt.

Uiteindelijk deden er ruim dertig schakers onder leiding van arbiter Joost Jansen aan het toernooi mee. Onze vereniging was vertegenwoordigd door de senioren Cees Heeremans, Wim Gravemaker en Ton Haver en door de jeugdspelers Bas, Sjoerd, Daan, Jeronimo, Navarone Miguoël en Wim Laurens.

In de voorrondes met partijen van 10 minuten per persoon bleek als snel dat de jeugdspelers niet voor de senioren onder hoefde te doen. Onze wat “oudere” jeugdspelers Miguoël, Jeronimo, Navarone en Wim Laurens plaatsten zich voor de A poule met de beste 16 deelnemers en onze ook onze jongste jeugdspelers gaven hun tegenstanders goed partij.

In de finalepoules werden 5 ronden gespeeld met een bedenktijd van 15 minuten per persoon (extra tijd om de senioren iets meer kans te geven?)
In de B poule namen Daan en Bas Haver en Pjotr Tabachnikoff van HWP de prijzen voor de beste jeugdspelers mee naar huis.
In de A groep die met enkele 1900+ en 1800+ senioren sterk was bezet haalde Wim Laurens met 4,5 punt een gedeelde 1e plaats. Jeronimo deed het ook uitstekend met 4 punten wat resulteerde in een derde plaats.

Een qua gezelligheid en schaakresultaten geslaagd toernooi met een mooie opbrengst voor de Stichting Gered Gereedschap. De organisatie hoopt dat volgend jaar nog meer senioren en jeugdspelers meedoen.

Geef een reactie