Schaakclub Santpoort

Zondag 21 september organiseerde Schaakclub Santpoort het eerste Grand Prix toernooi van het seizoen 2008/2009. Dit toernooi is de start van een nieuwe serie van 10 jeugdtoernooien in Noord-Holland waarbij kinderen in groepen van 7 of 8 tegen ongeveer even sterke tegenstanders worden ingedeeld.
Vooraf hadden zich 79 kinderen aangemeld. Waar andere jaren de organisatie geconfronteerd werd met enkele afzeggingen, kwamen er dit keer zelfs 83 kinderen bij de inschrijftafel.Inschrijving
De indeling van de groepen moest dus aangepast worden, en deze tijd kon de afgevaardigde van de Noord-Hollandse Schaakbond goed gebruiken om de prijzen van het eindklassement van vorig seizoen uit te reiken.
Om 11.30 uur konden de klokken aangezet worden en werd het stil in het Soli Muziekcentrum.
Tafel 6 
Al snel werden de eerste slachtoffers van het herdersmat gesignaleerd. Na een verbaasde blik en twijfel of de eerste partij echt al afgelopen was, werd dan maar besloten om buiten een potje te gaan voetballen. De volgende ronde was er weer een kans op succes.
Op de hoogste tafels werd op hoog niveau gespeeld en werden de 2×20 minuten voor de partij vaak volledig gebruikt. Op de laagste tafels waar kinderen speelden die nog niet zol lang schaken was soms de hulp van een tafelleider nodig. Zo kwam de situatie voor dat één van de spelers mat stond, maar geen van beiden dit in de gaten had. Ook was er wel onduidelijkheid waar een stuk gestaan had, en waar het dus heen geplaatst mocht worden. Telkens kon dit tot tevredenheid van betrokkenen opgelost worden.
Tafelleider in actie
Na een hele middag schaken kon de eindstand opgemaakt worden en werden de bekers voor de eerste drie plaatsen per groep uitgereikt. Door de snelle medewerking van firma Swier waren die bekers er ook voor de spelers in de extra ingelaste groep.
 
Hier staan meer foto's van deze dag.
Hier staan de uitslagen.

Geef een reactie