Schaakclub Santpoort

Op dinsdag 11 juni was het tijd voor de traditionele jaarafsluiting van Schaakclub Santpoort: een snelschaaktoernooi in teams met tussendoor tijd voor prijsuitreikingen en mooie speeches.

De team waren als volgt ingedeeld:
Team 1: Martijn, Wim G, Rob B. Justin
Team 2: Hans, Menno, Wim D, Robin
Team 3: Wim Laurens, Mick, Louis, Leo
Team 4: Daan, Ouker, Ronald, Daan T
Team 5: Rob de R, Stefan, Marten, Ton
Team 6: Peter, Henk, Iwan, Özden, Rolf

Team Peter ging als een razende van start met overwinningen de tegen Team Martijn en Team Hans. Zo kon ondergetekende zijn partij met zwart al na 15 zetten opgeven door de complete openingstrucendoos van Schaakopening Essenties. Een aantal andere teams volgden op gepaste afstand met al 2 matchpunten minder.

In de 1e pauze werden de hoogtepunten van de interne competitie genoemd en de prijzen uitgereikt. Zo was Rob Buschman onze remisekoning met maar 16 remises en was Wim Dijkman vrij consequent met z'n 50%. Dat leeftijd slechts een getal is bewees Ouker de Jong door de interne competitie met speels gemak te winnen. 

In ronde 3 en 4 ging Team Peter door met wat ze voor de pauze ook al deden: winnen met grote cijfer. De enige die nog een beetje in het spoor kon blijven was Team Wim Laurens (maar dat is ook niet zo gek als je gesteund word door je Tsjechische vriendin die speciaal over is gevlogen voor jou). 

In de 2e pauze bracht onze voorzitter een ode aan de geweldige prestaties van de Santpoorters in de externe competitie. Het 1e team heeft in de 2e klasse KNSB lang meegedaan om de titel en werd gedeeld 3e. In de Noord-Hollandse competitie zijn alle 4 de teams van Santpoort kampioen geworden, een unicum! Bijzondere individuele prestaties waren er o.a. voor remisekoning Rob Buschman die er in de externe vol inknalt met een 100% score!

In ronde 5 versloeg Team Peter directe achtervolger Team Wim Laurens en werd met 5 uit 5 met overmacht kampioen (zal je altijd zien dat er 5 winnen terwijl je maar 4 prijzen hebt voor de kampioen). Team Wim Laurens werd met 3 uit 5 op bordpunten 2e voor Team Martijn die evenveel matchpunten had verzameld. Een 4e plek was er voor onze voorzitter, Team Rob. Daarachter werd Team Hans 5e en hekkensluiter werd Team Daan.

De komende weken kan er nog meegedaan worden met het zomerschaken bij Santpoort onder de bezielende leiding van Leo en Ton. Op zondag 28 juli kan er nog meegedaan worden met het Santpoortse Kroeglopertoernooi . We hopen daar zoveel mogelijk Santpoorters te zien!

Hans

 

Geef een reactie