Schaakclub Santpoort

Afgelopen zaterdag 3 september 2022 organiseerde schaakclub Santpoort een schaaksimultaan midden in het winkelcentrum van Velserbroek. Simultaangeeftser was niemand minder dan oud-wereldkampioene en Internationaal Meester Tea Lanchava. 15 mensen mochten het tegelijk tegen haar opnemen achter het schaakbord. Maar terwijl de deelnemers even de tijd hadden om na te denken moest Tea in heel korte tijd telkens een set doen omdat er nog 14 andere deelnemers aan het wachten. Kortom, een flinke uitdaging dus!

Een deel van de deelnemers had zich van tevoren via de website opgegeven. Daarbij kwamen ook nog diverse mensen uit het winkelend publiek. Er deed uiteindelijk een mooie mix van jong en oud, schaker en (nog-)niet-schaker mee. Tea verloor slechts 2 van de 40 partijen (tegen Neeraj Agrawal en onze eigen Santpoorter Jelle van den Broek), speelde 1 keer remise (tegen Santpoorter Louis ten Hacken) en won 37 partijen!

Behalve de strijd op de 15 borden werd het grote schaakbord (dank Ronald!) goed gebruikt en trok het ook veel bekijks van de jongere voorbijgangers. Vanuit de deelnemers en toeschouwers kwamen veel positieve reacties. En hier en daar werden ook al voornemens uitgesproken om naar de jeugdtraining te komen of mee te doen met de interne competitie!

Kortom, een erg geslaagde simultaan! Dank aan mijn mede-organisatoren Rob de R, Martijn, Menno en Rolf en natuurlijk de Santpoorters die in grote getale mee kwamen doen of kwamen kijken!

Geef een reactie