Schaakclub Santpoort

Alles is helaas alweer een tijdje dicht. Maar onze eigen (schaak)tradities willen we natuurlijk ook niet laten versloffen. Ieder jaar organiseert de evenementencommissie een gezellig kersttoernooi in teams. Ditmaal was een kersttoernooi planningstechnisch even niet mogelijk dus werd het een nieuwjaarstoernooi. Met daarnaast ook nog een Teams-sessie zodat er ook gezellig gekletst kon worden.

Maar liefst 24 Santpoorters gaven acte de présence. Dit resulteerde in 6 teams van 4 keurig ingedeeld op (KNSB-)rating. De kopmannen van de teams waren: ML31, BasTarwe, DaanHa, Alapin94, Socrates-2020 en de Feraligator.

Santpoort 6 ging, mede door een ontketende LouisAth05, als een razende van start en pakte gelijk de kop met een aardige voorsprong. Maar een kwartiertje later stelde Santpoort 5 orde op zaken en hield de leiding vast tot het einde. Zo werd het team van DaanHa (2e met 47 punten), rollercoaster3 (5e met 39 punten), JellyS (14 punten) en MartenBuschman (10 punten) kampioen met 110 punten en een voorsprong van 6 punten op de nummer 2.

2e werd Santpoort 3 met 104 punten. Topscoorder van de avond en goed voor bijna de helft van de punten van zijn team werd geekknight. Ook had hij met 74% het hoogste winpercentage van de avond. Is het trainen op hoogte of de Higgsboson? Wij hopen in ieder geval dat dit talent ons ook snel weer komt versterken als er in Nederland weer echt geschaakt mag worden.

Een 3e plaats (op ruime achterstand) was er deze avond voor Santpoort 1 met 84 punten. Alapin93 werd hier topscoorder met 39 punten. Stefan Fokkink maakte hier zijn, niet onverdienstelijke, online rentree met 18 punten.

Net naast het podium eindigde Santpoort 4 op een 4e plaats met 78 punten. Topscoorder van dit werd ML31 met 35 punten. Blikvanger van dit team was onze voorzitter met 30 punten en een 7e plaats overall.

Een gedeeld 5e plaats was er voor Santpoort 6 (topscoorders Feraligator en DWL97 met ieder 26 punten) en Santpoort 2 (topscoorder BasTarwe met 43 punten).

Naast het uiterst serieuze geschaak was het ook erg gezellig op de Teams-sessie met maar liefst 16 schakers! Door het (mogelijk) verlengen van de lockdown en het enthousiasme van de schakers beraadt de organisatie zich op een volgende online editie.

Langnek87

Geef een reactie