Schaakclub Santpoort

Zoals elk jaar sluiten we het schaakseizoen (de interne en externe competitie) af met een einde seizoen schaaktoernooi. En aangezien je een goed format niet moet wijzigen was het opnieuw een snelschaaktoernooi in (door ondergetekende ingedeelde) teams. En 24 Santpoorters (er zaten er toch nog een paar in de ziekenboeg) zijn mooi in te delen in 6 teams van 4 met illustere namen als Team Bas, Team Peter, Team Martijn (ook wel team bitterballen), Team Dave, Team Hans en Team Rob (ook wel team voorzitter).

Team Peter haalde in ronde 1 gelijk flink uit tegen team Hans met 6-2, team Rob won de de broederstrijd tegen de penningmeester met 5-3 en team Bas won 5-3 van team Dave. Team Bas ging in ronde 2 op dezelfde voet door en klopte team Peter met 5-3. Alleen team Rob bleef in hun spoor door met 5-3 van team Hans te winnen. In ronde 3 liet team Rob al een matchpuntje liggen terwijl team Bas maar bleef knallen.

Na ronde 3 volgde de pauze waarin onze penningmeester zo vriendelijk was te trakteren op een aantal goede schalen bittergarnituur. Ook werden de winnaars van de interne competitie nog in het zonnetje gezet door competitieleider Leo. Menno mocht de grootste prijs in ontvangst nemen als nieuwe clubkampioen van de interne competitie. Ook waren er nog speciale prijzen voor de meeste deelnames, de meeste remises en de beste nieuwkomer. Na deze prijzenregen en nog een speech van de voorzitter moesten er nog 2 rondes geschaakt worden.

Team Rob had duidelijk teveel energie in de speech en bittergarnituur gestoken want er werd in de laatste 2 rondes geen matchpunt maar gepakt. Team Bas bleef leek geen last te hebben gehad van de pauze en bleef maar winnen.

Zo bleef Team Bas ongeslagen en met een straatlengte voorsprong werden zij kampioen met 10 matchpunten en 28,5 bordpunten (en zo werd er na de bierproeverij weer een Haver kampioen). Bas gaf als teamcaptain het goede voorbeeld door 9 uit 10 te scoren op bord 1 (alleen een koekoek momentje tegen onze trucjeskoning Dave), Rob B maakte met 4,5 punt een verdienstelijk debuut op bord 2, Gligor kwam tot 8 punten op bord 3 en evenementencommissielid Rolf haalde ook 8 uit 10 (ons andere evenementencommissielid Ronald scoorde met 6 uit 10 ook behoorlijk).

Nadat het kampioenenteam de prijzen in ontvangst had genomen werden ook nog even De topscoorders/de ideale opstelling was op bord 1 Bas met 9 uit 10, op bord 2 Louis met 9 uit 10, op bord 3 Gligor met 8 uit 10 en op bord 4 Robin met 9 uit 10.

Na het schaken werd er in de kantine nog lekker nagepraat en geborreld. Enkele anders schakers beproefden daarna hun kwaliteiten bij het dartbord (dat lukte ondergetekende een stukje beter). En zo was het weer een erg gezellige schaakavond en geslaagde afsluiting.

Maar dat de interne competitie is afgesloten betekent niet dat we klaar zijn voor dit jaar. Want onder leiding van onze competitieleider gaat de komende weken nog het zomerschaak georganiseerd worden. Dus komt allen!

Hans

Geef een reactie