Afgelopen vrijdag moesten wij schaken tegen Chess Society uit Zandvoort en hadden nog een minieme kans om kampioen te worden, maar dan moesten wij met 6-0 winnen en de Uil gelijk spelen of verliezen.

Vol goede moed trokken we ten strijde om deze onmogelijke opgave te beslechten.
Als eerste was Ronald Hoekstra (bord 4) klaar. Zoals zovele keren dit seizoen  slachtte hij zijn tegenstander af en was binnen 1,5 uur klaar. Ronald zelf had ongeveer 20 minuten gebruikt en zijn tegen de rest. 1-0

Daarna was het de beurt aan Ouker de Jong (bord 1). Na ongeveer 2,5 uur bood Ouker remise aan wat werd geaccepteerd door zijn tegenstander, hetgeen achteraf  bleek een goede beslissing te zijn. 1,5-0,5.

Daarna was de beurt aan Martin Bender(bord 6). Zag dat hij een gezonde stelling had, na ongeveer 2 uur spelen en hij bouwde de stelling langzaam uit tot een winnende stelling, won een pion en vermorzelde daarna zijn tegenstander met fraai spel.  2,5 – 0,5

Op bord 5 speelde Nico Schumacher een knappe partij, kwam een kwal voor te staan en maakte zich klaar om de overwinning te pakken, wat helaas niet lukte door slechts 1 minder goede zet. Vlak daarna bood Nico remise aan wat maar graag werd geaccepteerd door zijn tegenstander 3-1.
Douwe van Rees (bord 2) maakte het zijn tegenstander zeer lastig en kwam uiteindelijk winnend uit de strijd. Won 1 pion en maakte het daarna bekwaam af. 4-1.

als laatste was Rob Buschman(bord 3) bezig. Zijn tegenstander kwam goed uit de opening, maar na een verkeerde zet kwam zijn stelling onder druk te staan. Na ongeveer 2 uur bood bij remise aan wat niet werd geaccepteerd. Een uur later bood hij weer remise aan, wat wel werd geaccepteerd. Einduitslag 4,5-1,5.

Leo Kruisselbrink(reserve) was deze avond onze wedstrijdleider. Bedankt daarvoor.
We hebben met ons team een redelijk seizoen gedraaid en hebben tot het einde meegedaan voor de prijzen, wat helaas net niet gelukt is. Volgend seizoen weer een kans.