Schaakclub Santpoort

Op zondag 23 november werd het NHSB meisjes kampioenschap gespeeld. Van Schaakclub Santpoort deden 3 meiden mee aan dit toernooi. Naast het kampioenschap stond ook plaatsing voor het Nederlands Kampioensschap op het spel. In de A-catgorie betreft dat plaatsing voor de halve finale van het NK.

Hoewel Cheryl nog tot de F-categorie hoort, speelde ze dit toernooi mee in de D-categorie.  In haar 'eigen' categorie kan ze immers plaatsing proberen te halen tijdens de pupillendag op 7 december a.s. In een groep van 11 meiden waren 4 plekken voor het NK te verdienen. Achter Halana Vlaming was het zeer spannend, waarbij Cheryl, Timardi en Sandra alledrie een keer van elkaar verloren, maar de rest van de partijen wisten te winnen.
Omdat de weerstandspunten en SB-score gelijk waren, moest de progressieve score beslissen. Cheryl bleek de gelukkigste te zijn, en haalde dus een knappe 2e plaats tussen de veelal oudere meiden.

Robin Anne is dit jaar eerste jaars-C. Zij ging als laatst geplaatste de strijd aan met 5 andere meiden. De eerste ronde begon Robin Anne goed met een overwinning op Maaike Keetman, die omdat ze al voor de E- en D-categorie geplaatst was het nog een categorie hoger probeerde.
Helaas moest Robin Anne tot de laatste ronde wachten om nog een half puntje aan haar totaal toe te voegen. Op basis van weerstandspunten, SB en onderling resultaat werd ze uiteindelijk 4e.

 

 

 

Nathalie speelde dit jaar voor het eerst in de A-categorie. De afgelopen jaren wist Nathalie steeds kampioen te worden vóór Shanon Vlaar. Dit keer was Claudia Grannetia haar grote concurrente in de A-vierkamp. Zowel Claudia als Nathalie wisten de eerste twee partijen te winnen zodat de beslissing uit hun onderlinge wedstrijd moest komen.
De partij ging lang gelijk op, waarna Nathalie in het middenspel een pionnetje wist te winnen. Wel had Claudia veel meer tijd over. Uiteindelijk bleek Nathalie net voldoende tijd te hebben: met ongeveer een minuut op de klok wist ze Claudia mat te zetten en haar titel te prolongeren.

Geef een reactie