Schaakclub Santpoort

Afgelopen zaterdag is de eerste ronde van het NK in Baarn gespeeld. De c-junioren worden op 4 zaterdagen in Baarn verwacht. Zij spelen een acht rondig toernooi volgens het Zwitsers systeem om te bepalen wie op 9 december kampioen van Nederland wordt.

De dag is voor ons c-juniorenteam goed verlopen. Tegen het sterke Bobby Fischer werd in de 1e ronde weliswaar een nederlaag geleden na drie remises en een nederlaag van Navarone op bord 1 tegen de sterke Vincent Blom (rating 1960) maar in de 2e ronde volgde een prima herstel met een 2,5 – 1,5 overwinning op Terneuzen. Het team, dat als zeventiende is geplaatst, staat op dit moment op een prima veertiende plaats. In de derde ronde zal, op 4 november, gespeeld worden tegen het als 11e geplaatste Leiderdorp

De d-junioren spelen op drie zaterdagen in Baarn waarbij drie wedstrijden per dag worden gespeeld. Ons team is als zevende geplaatst. Na een overwinning van 4 – 0 in de eerste ronde op een enigszins verzwakt Sneek werd in de tweede ronde zeer overtuigend, met 4 – 0, gewonnen van het tweede NHSB team Aalsmeer. In de derde ronde volgde logischerwijs een nog sterkere tegenstander namelijk het als tiende geplaatste HMC Calder. Ook tegen dit team stond er na zo’n 1,5 uur spelen een fantastische 4 – 0 op het scorebord.

Een prima start met een 1e plaats in de tussenstand als gevolg. In de vierde ronde, op 4 november, spelen we tegen het als eerste geplaatste Botwinnik.

Geef een reactie