Schaakclub Santpoort

 Zondag 10 september organiseerde Sc Santpoort het eerste Grand Prix toernooi van het seizoen 2006-2007.

Ton Haver heeft foto's van het evenement gemaakt die u hier kunt vinden.

"Santpoort-Noord – Zondag werd de derde Grand Prix van Schaakclub Santpoort gehouden, deze keer gesponsord door de Rabobank. Deze Grand Prix serie bestaat uit negen wedstrijden die door steeds een andere schaakclub in Noord-Holland wordt georganiseerd voor de jeugd tot en met 19 jaar.

SC Santpoort beet ook dit jaar het spits af met de eerste Grand Prix van het nieuwe schaakseizoen. Veel schaakclubs waren nog niet begonnen aan hun nieuwe seizoen, daarom ook was de opkomst iets minder dan vorig jaar, maar toch nog 99 schakers zetten zich om even over half twaalf voor hun eerste partij achter het schaakbord. Onmiddellijk daalde er een grote stilte neer in de grote zaal van Soli, nabij station Driehuis, waar SC Santpoort ook dit jaar weer terecht kon. Aan dertien tafels werd de strijd op de 64 zwart/witte velden uitgespeeld. Vooral bij de jongere kinderen gaat dat soms heel snel, maar de wat volleerdere clubschakers trappen doorgaans niet meer in herdersmatjes, en ook een patstelling is uit den boze. Voor deze spelers zijn de twintig minuten speeltijd soms te kort en dan is de klok onverbiddelijk.

Per tafel wordt op eigen niveau gespeeld, voor zover de ratings van de spelers bekend zijn. Dat leverde flink wat spannende partijen op. Met maximaal acht spelers in een groep, worden zeven partijen gespeeld, waarna de winnaars doorgaans duidelijk zijn.
Aan het einde van de dag werden de winnaars van deze Grand Prix bekend gemaakt. Grote winnaar in groep 1 is Ilias van der Lende van SC Santpoort, derde werd Miguoël Admiraal, eveneens van Santpoort, een mooie score dus.

Ook in de andere groepen kwamen veel Santpoorters als winnaar uit de bus. In groep 2 won Ingmar Visser van Kijk Uit uit IJmuiden. Per groep waren drie bekers te winnen, dus er werden heel wat bekers uitgedeeld.

Behalve de bekers van deze Grand Prix werden ook nog prijzen uitgereikt voor het hele Grand Prix seizoen van 2005/2006, ook daarbij regende het mooie bekers en medailles, alles van de firma Swier uit IJmuiden, die de bekers mede sponsorde. Winnaar van deze serie werd Navarone van der Star, zijn tweelingbroer Jeronimo werd eervol tweede."

Karin Dekkers

Geef een reactie