Schaakclub Santpoort

Op Hemelvaartsdag werd al weer het 9e Grand-Prix toernooi van dit seizoen gespeeld bij schaakclub Purmerend. De organisatie had de zaken dit jaar prima voor elkaar. Er werd op tijd begonnen en de groepen 1 en 2 zaten in een aparte zaal, omdat hun partijen vaak het langst duren, en daardoor konden ze in alle rust schaken. Santpoort was dit keer met zes deelnemers vertegenwoordigd die het allemaal prima hebben gedaan.

 

Casper speelde mee in groep zeven. Hij deed het prima door 3,5 punt te scoren en hij eindigde daarmee op een keurige vijfde plaats. Erin was een paar groepen hoger ingedeeld. Hij speelde in groep 4. De spelers in deze groep waren aan elkaar gewaagd. Erin eindigde op de 6e plaats met maar 1 puntje minder dan nummer 3. In groep 3 speelde Daan Koetzier. Daan scoorde met 4 punten boven de 50%, won wat ratingpunten en kwam uit op een gedeelde 4e plaats.

In groep 2 waren er twee deelnemers van Santpoort actief. Roelof haalde in deze groep 3,5 punt en werd doormee 6e en Robin Anne deed het nog iets beter. Haar score van 4,5 punt was goed voor de 2e plaats en een mooie beker.

De laatste Santpoortspeler was Dave. Hij mocht het opnemen tegen sterke tegenstanders in groep 1 en hij heeft zich daar prima geweerd. Ook hij scoorde 3,5 punt en daarmee eindigde hij op een prima 5e plaats.

Het laatste GP toernooi is op 5 juni bij HWP in Haarlem. We hopen daar weer met een grote groep kinderen naartoe te gaan.

Geef een reactie