Schaakclub Santpoort

De Leidse schaakbond organiseert reeds 6 jaar een Grand Prix cyclus voor de jeugdspelers. Het betreft 9 toernooien per seizoen, waar de meest strijdvaardige clubspelers in 8 kampen strijden om ereplaatsen per toernooi en voor het totaal seizoensklassement. Bovendien is er een effectief jeugd ratingsysteem ontwikkeld, waardoor de indeling per sterkte kan plaatsvinden.

Het 7-de toernooi van dit seizoen vond zaterdag 10 mei plaats in Sassenheim met maarliefst 23 groepen van 8 spelers.

Dit keer deden van schaakclub Santpoort 4 jeugdleden een gooi naar de prijzen. Roman en Nina Schumacher en Ilias en Nathalie van der Lende. Aangezien deze talentvolle spelers al jaren landelijk aan de weg timmeren en reeds jeugdratings hebben wist de organisatie wel raad met de indeling.

Voor een aantal tegenstanders was de Santpoortse afvaardiging echter een grote onbekende. Ilias moest aantreden in groep 4, Nathalie in groep 6, Roman in groep 7 en Nina in groep 15. Het beloofde door het als sterk ingeschatte spelersveld een zware dag te worden. Nadat de rookwolken waren opgetrokken bleek het Santpoortse team echter een formidabele slag geslagen te hebben.

Allen werden afgetekend winnaar in hun groepen, hetgeen voor sommige teleurgestelde tegenstanders moeilijk te verteren was, gegeven het leeftijdverschil. Beladen met eremetaal en omhoog knallende jeugdratings keerde het succesvolle team huiswaarts. Er was weer eens een visitekaartje afgegeven.


Epco

Geef een reactie