Schaakclub Santpoort

De zomervakantie ligt alweer een paar weken achter ons. De scholen zijn weer begonnen. En ook bij Schaakclub Santpoort zijn we weer volop aan de gang. Doordat de verbouwing van de Veste wat uitloopt moesten we voor onze stap 5 leerlingen een tijdelijke ruimte zoeken. We zijn dan ook erg blij dat we zo lang een lokaal van Study Consultancy mochten gebruiken.

 

In de stappen 1 t/m 3 krijgen de kinderen een half uur les en daarnaast spelen ze een partij voor de interne competitie. De kinderen in stap 4 en 5 volgen les op de dinsdag en ze zijn allemaal van harte welkom om op vrijdagavond een partij voor de interne competitie te spelen. Deze avond speelt een mix van jeugd en volwassenen een langere partij schaak. 

De opkomst was de afgelopen weken al prima. We hopen dat dit zich voortzet.

 

Naast het schaken op de clubavond zijn er in de regio talrijke toernooien. Voor de beginnende schaakjeugd is de cyclus van Grand-Prix toernooien erg leuk. Er is rekening gehouden met het feit dat sommige kinderen op zaterdag andere (sport)verplichtingen hebben. Daarom worden de GP-toernooien soms op zaterdag en dan weer eens op zondag georganiseerd. 

De kinderen worden op speelsterkte ingedeeld in groepen van 8 deelnemers. Zij spelen allemaal 1x tegen elkaar. Zo speel je dus 7 schaakpartijen tegen kinderen van andere schaakverenigingen en maak je ook nog kans op een mooie beker. In elke groep zijn er drie prijzen beschikbaar.

 

Daarnaast is het er erg gezellig. Je ontmoet veel kinderen die net als jij schaken leuk vinden.

Er is ook tijd genoeg om met elkaar te voetballen of andere leuke dingen te doen. 

Vanuit Schaakclub Santpoort zijn er altijd een behoorlijk aantal deelnemers geweest aan deze toernooien. Je zal merken dat je door zo nu en dan aan een toernooi mee te doen meer inzicht krijgt om schaakproblemen op te lossen. Je zal de opgaven in de stappenboeken makkelijker kunnen oplossen en het geleerde uit de stappenboeken in je schaakpartijen gaan gebruiken.

 

We zullen vanuit de schaakclub regelmatig toernooien onder de aandacht brengen. We zorgen dat er begeleiding bij de toernooien aanwezig is en dat er voldoende vervoer is. Dit laatste natuurlijk met medewerking van ouders. Tevens zullen we verslag uitbrengen van de verrichtingen van onze leden. Dit plaatsen we op de website en we sturen het naar de krant.

 

Kortom, doe gezellig mee, de kosten voor deelname bedragen meestal 4 euro en je bent een hele middag lekker aan het schaken. De eerste mogelijkheid is Zondag 21 september als SC Santpoort het eerste GP-toernooi van het seizoen 2008/2009 organiseert.

 

Wil je nog wat meer weten; vraag het gerust aan Ton Haver of Robin Looijer. Er is op dinsdagavond altijd wel één van ons aanwezig.

 

Namens de jeugdcommissie,

Ton Haver en Robin Looijer 


Geef een reactie