Op dinsdag 17 oktober was het weer een keertje tijd voor iets anders dan de interne competitie: ons 1e Hands & Brains schaaktoernooi. Hands & Brains wordt gespeeld in duo's waarbij de ene speler een stuk zegt en zijn teamgenoot een zet met dat stuk doet. De volgende beurt is het precies andersom. De duo's werden ingedeeld op basis van rating waarbij de hoogst gerate met de laagst gerate een duo vormde. En daarbij was het natuurlijk de vraag of juist het team met de hoogste gemiddelde rating zou winnen (Martijn & Rolf) of juist 1 van de teams waarbij de rating van beide spelers heel dicht bij elkaar lag.
Vanaf de 1e ronde werd het al heel stil en duidelijk dat hier op het scherpst van de snede werd gespeeld. Al heel snel werd duidelijk dat Wim Gravemaker & Rob Buschman en Ouker de Jong & Mick Mulder het spelletje het best in de vingers hadden. In ronde 3 troffen deze geweldenaars elkaar en leken Ouker & Mick het best van het spel te hebben. Helaas speelde Mick in een vlaag van verstandsverbijstering ..La1 waarna Rob de gratis Loper direct sloeg met T*a1. Hierdoor bleven Wim Gravemaker & Rob Buschman met 4 uit 5 hen op basis van onderling resultaat voor en werden zij de 1e Santpoortse Hands & Brains kampioenen van Schaakclub Santpoort!
Een 3e plek was er voor Rob de Roode & Ronald Hoekstra met 3 uit 5. Op weerstandspunten en onderling resultaat bleven zij Daan Haver & Outger Baron op de 4e plaats voor en Martijn de Roode & Rolf Kooijman op plek 5 voor. Een 6e plaats was er met 2 uit 5 voor Hans Kors & Ton Haver. De hekkensluiters waren met 1 uit 5 Stefan Fokkink & Leo Kruisselbrink.
De oplettende kijker heeft het natuurlijk nu al door: juist de 3 laagst gerate teams eindigden op het podium. Met een 14 fanatieke schakers, een goed gevulde prijzentafel en heerlijke baksels van Stefan Fokkink werd het in ieder geval een heerlijk avondje! Hopelijk zien we bij de volgende editie nog meer deelnemers.
Hans Kors

 PlaatsDuo Punten 
 1 Wim G & Rob B 4 uit 5
 2 Ouker & Mick 4 uit 5
 3 Rob de R & Ronald 3 uit 5
 4 Daan & Outger 3 uit 5
 5 Martijn & Rolf 3 uit 5
 6 Hans & Ton 2 uit 5
 7 Stefan & Leo 1 uit 5

Geef een antwoord