Schaakclub Santpoort

Schaakclub Santpoort, gevestigd in het Polderhuis van Velserbroek, viert dit jaar zijn 70-jarig bestaan. Als startschot van het jubileumjaar gaf Internationaal Meester Hans Böhm afgelopen zaterdag in het winkelcentrum van Velserbroek een schaaksimultaan.

De gehele middag kon iedereen proberen van Hans Böhm te winnen. Winnen was niet alleen leuk voor je zelf; de schaakclub met veel jeugdleden doneerde bij elk punt een bedrag aan stichting Kika (Kinderen Kankervrij).

Even leek het slechte weer de schaakpret te bederven, maar de regen bleek van korte duur. Met een aangenaam zonnetje en opzwepende muziek van enkele DJ’s trok de simultaan veel publiek. Hans Böhm maakte het zijn tegenstanders niet makkelijk. De eerste partijen won hij binnen een uur. De partij van Cees Heeremans, lid van schaakclub Santpoort, trok veel toeschouwers. Met een fraaie zet dreef hij Böhm in het nauw. Enigszins bang dat hij zijn goede stelling uit handen zou geven bood hij Böhm remise aan. Een aanbod dat niet geweigerd kon worden. Daarmee was de eerste remise een feit.


Foto: Hans Böhm – links – laat zien dat hij met remise tegen Cees Heeremans meer dan tevreden is! Henk Bolt – rechts in blauwe jas – let goed op en weet later als enige te winnen.

Dat gaf de overige schakers hoop. En na enige tijd klonk een overwinningskreet. Nee, geen overwinning op Böhm. Het was de blije Velserbroeker Fred Schaefer, die goed spel met remise beloond zag worden. Tegen het einde van de middag was het raak. Huisschaker Henk Bolt stond lange tijd iets minder. Maar met een correct stukoffer bracht hij de koning van Böhm aan de wandel en zette deze mat. Na deze aardige overwinning volgden nog enkele remises. Rob Buschman probeerde Böhm uit zijn spel te halen door met zwart de eerste zet uit te voeren, maar het mocht niet baten. Simultaangever Hans Böhm won 27 partijen, speelde 9 remises en verloor slechts één partij. Schaakclub Santpoort had hier natuurlijk al op gerekend en had al een mooi bedrag beschikbaar om stichting KiKa te steunen.

Schaakclub Santpoort wil graag de Rabobank, het winkelcentrum van Velserbroek, Gall & Gall, alle andere sponsors, de DJ's, Hans Böhm en natuurlijk de spelers bedanken voor het mogelijk maken van deze feestelijke dag.

Winst: Henk Bolt
Remises: Cees Heeremans, Fred Schaefer, Eric-Jan van Velden, Nicolai Drel, Stefan Fokkink, Gijsbert de Bock, Bert Stangenberger, Martijn de Roode, Ronald Hoekstra

Geef een reactie