Schaakclub Santpoort

Vrijdagavond, even voor zeven uur hebben de dames in de hal van het polderhuis het druk met de inschrijvingen. In de zaal worden de tafels en borden al gereed gezet. Het fietspad is afgezet met rood-wit lint, de megafoon wordt getest. Binnen worden ter opwarming de kuiten ingesmeerd met tijgerbalsem en de vingers soepel gemaakt met een 2 minuten vluggertje.

 

Het is duidelijk, vanavond vinden er twee belangrijke evenementen plaats: de Velserbroekloop van Atletiekvereniging Suomi, en de 3e ronde van de vrijdagcompetitie van Schaakclub Sanpoort.

 

Voor de lopers is het vanavond een opwarmertje voor het grote werk: de Pierloop in IJmuiden. Voor de jeugdschakers is dit ook een goede training: doordat de lessen in stap 4 en 5 elke dinsdag een vol uur duren, is er op die lesavond geen tijd voor competitie. Op vrijdag is die tijd er wel, ruimschoots zelfs, waardoor ieder 50 minuten heeft voor 30 zetten + 10 minuten voor de rest van de partij.

 

De jeugdspelers worden zo mogelijk ingedeeld tegen senioren, door tegen sterke tegenstanders te spelen wordt je immers beter. Die senioren moeten trouwens nog steeds flink hun best doen, elke ronde zien we toch wel een verrassing waarbij een jeugdlid een senior weet te verschalken.

In de loop van de competitie willen we de strikte indeling van een senior tegen een jeugdspeler wat meer loslaten zodat we al te grote sterkte verschillen vermijden.

 

Deze derde ronde hadden we een verheugend grote opkomst. Er hadden zich 9 senioren en 11 jeugdleden gemeld, daarnaast werd er ook nog een competitieronde uit groep 1 van de senioren gespeeld. Met 11 tafels was de zaal dus goed gevuld.

 

Schaken is een sport van de lange adem, de eerste lopers stonden al trots met een beker in de hal toen op alle borden nog heftig gestreden werd. En toen de laatste partij na hevige tijdnood aan beide kanten abrupt beëindigd werd door de vlag, hadden de laatste atleten de kantine al weer verlaten. Stefan en Tom konden hun eindspel dus in alle stilte spelen.

 

De vrijdag competitie is er voor de jeugdleden uit stap 4 en 5 + alle senioren. Ook senioren die maar zo af en toe mee willen doen zijn van harte welkom. De indeling wordt ter plekke gemaakt, last minute wijzigingen zijn daardoor mogelijk, maar een afbericht (ton.haver@xs4all.nl) als je weet dat je een keer verhinderd bent is wel fijn.

 

Uitslagen Ronde 3       29 08 2008

Mick Mulder      –      Gijsbert de Bock         0 – 1

Robin Anne Gravemaker – Wim Laurens Gravemaker   0 – 1

Rob Buschman     –      Sjoerd Haver             1 – 0

Bas Haver        –      Ilias van der Lende      0 – 1

Dave Looijer     –      Martijn de Roode         0 – 1

Bastiaan Eisses  –      Paul van Zon             0 – 1

Cheryl Looijer   –      Robin Looijer            1 – 0

Wim Gravemaker   –      Pjotr Tabachnikoff       1 – 0

Daan Haver       –      Ouker de Jong            1 – 0

Daan Koetzier    –      Sander Raphaël           0 – 1


Geef een reactie