Heemstede uit, op een maandagavond. Voor teamleider Robin betekende dat dat hij een ruim ouder team moest opstellen dan de heenwedstrijd wegens schoolverplichtingen van onze jeugdspelers. Die eerste wedstrijd werd met 3-1 gewonnen, mede door een reglementair punt, dit keer moesten de punten gelukkig wel allemaal achter het bord verdiend worden.

Zelf was ik het eerste klaar. Mijn tegenstander maakte een paar kleine foutjes waardoor zijn pionnen op de damevleugel zwak werden. Het koste hem zijn b-pion. Toen ook de a-pion verloren zou gaan gaf hij op. Misschien wat vroeg, maar hij vond geen mogelijkheden tot tegenspel.

Naast me zat Robin op bord 2. De tafel leek wel naar een kant te hangen, bijna alle zwarte en witte stukken stonden in wit's koningsvleugel. Robin kwam een kwaliteit voor te staan, maar vergat even later een paard te slaan. De aanval sloeg niet door, en plots stond zijn koning (te) kwetsbaar. 1-1

Pieter speelde op bord 4. Had een mooie stelling gecreëerd met allerlei penningen en zijn zwarte toren diep in de witte stelling. Overzag alleen dat de laatste witte paardzet die toren aanviel, zodat deze verloren ging. Hij speelde nog even door, en omdat zijn tegenstander moeite leek te hebben om zijn grote materiele voorsprong te benutten, bleef hij dat maar doen, en kon zelf wat dreigingen inbouwen. De extra toren van wit heeft de hele partij veld a1 niet verlaten.
 Het slot was abrupt, en voor de tegenstander heel onverwacht: eeuwig schaak met een toren en paar pionnen minder.

Aan Rolf dus de zware taak om voor de matchpunten te zorgen.  De stellingen zijn bij Rolf altijd leuk om te zien. Dit keer had hij wel 1 of 2 pionnen voorsprong, maar stond zijn dame ingesloten door twee torens die ook nog eens een dubbele aanval hadden op de pion voor de witte koning.
De dame wist te ontsnappen door te slaan op f7. Maar verder dan remise leidde dit niet. De analyse achteraf toonde aan dat exf7 gewonnen zou hebben. Tja, je moet het net maar zien. Rolf bleef in ieder geval ongeslagen voor de bond.