Schaakclub Santpoort

Afgelopen dinsdag speelde SC Santpoort een snelschaaktoernooi in het Polderhuis 6 team´s met 4 spelers per team, ingedeeld naar sterkte. Er werd door jong en oud naar hartelust gevluggerd, het team van Ilias van der Lende, Nathalie van der Lende, Wim Dijkman en Roelof Strikker werden ongeslagen kampioen. Van Ilias wisten we al dat hij goed kon schaken 7,5 uit 10, maar zijn zus Nathalie deed het meer dan uitstekend en haalde menig senior onderuit en haalde in totaal 7 punten.

De tweede plaats ging naar het team van Wim Laurens Gravemaker, Ouker de Jong, Ton en Sjoerd Haver zij wisten totaal 8 punten te scoren. Topscoorders van dit team warer Ton en Sjoerd beiden haalden ook 7 punten. De derde plaats ging naar het team van veteraan Niclolay Drel, samen met R en R de Roode en Buschman, Gedeeld 4e werden de team´s van Stefan Fokkink, Gerard Swier, Robin Anne Gravemaker en Epco van der Lende het andere team Ronald Hoekstra, Wim Gravemaker, Daan Koetsier en Kevin Dekkers, vermeld moet worden dat Ronald en Wim om tactische redenen regelmatig van bord wisselden.

Als laatste eindigde het team van Ton Spits, Gijsbert de Bock, Leo Kruisselbrink en Cees Heeremans, hier moet vermeld worden dat ondanks het team laatste is geworden Ton Spits de meest productiefste speler van de avond was, hij haalde 8 punten. Proficiat. Gijsbert ging er prat op al zijn partijen beter gestaan te hebben, maar vergat dat het om vluggeren ging en verloor daardoor bijna al zijn partijen op tijd, hij kreeg dan ook de poedelprijs met 0 punten.

Al met al een meer dan geslaagde avond, na afloop was er nog een Dart Toernooi onder wedstrijdleiding van Stefan Fokkink, hier werden de beiden G kampioen Gijsbert de Bock en Gerard Swier en gingen niet alleen met pepernoten, maar ook met een heerlijke fles Jopen Bier en een mooie wisselbeker naar huis. 

Geef een reactie