Afgelopen vrijdagavond 13 december traden wij aan met een invaller tegen het sterke team van Kennemer Combinatie 4 dat met 2 invallers acte de présence gaf.
Ouker nam de plaats van Stefan over,  die wegens privé omstandigheden voorlopig de schaakstukken even links laat liggen.

Na 3, waarvan 2 schlemielig, nederlagen, kwam onze teamleider terecht tot de conclusie dat wij uit een ander vaatje moest gaan tappen, opstelling wijzigen en de spelers die niet of te weinig scoorden aan de staartborden laten starten.

Het werd een zware wedstrijd die eindigede in een zeer verdienstelijk gelijkspel, waarbij ik het gevoel had dat er toch iets meer voor ons in het vat gezeten heeft.

Wij begonnen met een snelle degelijke remise aan bord 2,  Wim had de opdracht gekregen om snel een remise overeen te komen en voerde dit keurig uit en kreeg hier de felicitaties voor.
Op de overige borden was tot dat moment niets aan de hand stelling waar gelijk of wij stonden iets beter, dit gold niet voor de stelling van Gerard die met zwart aan bord 3 zat. Hij speelde niet op z’n  SWIERS, lag dit aan de tegenstander of aan Gerard, ik weet niet ? Volgens mij vocht ie tegen zichzelf, zal er nog maar eens naar vragen! Enfin een partij om snel te vergeten en een “0” rijker.

Gijsbrecht spelende aan bord 6 had even flink aan de boom geschut en zijn stukken vlogen naar voren. Hij speelde actief en bood in een gesloten stelling met veel tijdvoorsprong remise aan, dit voorstel werd uiteraard door zijn tegenstander aangenomen, zijn stelling was passief en met flinke tijd achterstand was dit zeker geen verkeerd aanbod. Wellicht speelde Gijsbrecht op safe, immers Henk en Richard stonden beter.

Richard , aan bord 5,  won een kwaliteit  gaf die niet meer weg en won zijn partij overtuigend.
Daarna was het de beurt aan Ger, spelende aan bord 7 tegen een jeugd talent, speelde hij dit keer niet te snel, beiden speelden aanvallend waarbij het voor mij niet duidelijk was wie er beter stond.  Het  leek mij een zeer interessante partij, voor zowel Ger als zijn tegenstander lagen er kansen maar gelukkig gaf de ervaring de doorslag, Ger kreeg de kans om naar een geforceerd eindspel af te wikkelen met een niet te stoppen vrij pion en won daarmee de partij.
Nu stonden wij eindelijk voor.

Aan bord 4 was Henk uitstekend bezig hij speelde agressief en had een winnende aanval, zijn tegenstander moest zelfs zijn Dame offeren voor 2 stukken en dit was nog niet voldoende om zijn stelling te houden, maar ……. dan een onoplettendheid en ja hoor eeuwig schaak.
Dat is vreselijk balen want bij winst hadden wij de match gewonnen;  Ouker aan bord 8 kon namelijk niet meer verliezen;  in een paard / loper eindspel had hij het actieve paard en kon hij nog proberen zijn tegenstandster  te klokken, maar Ouker is  zeer sportief en deed dit niet.

Aan de andere kant van de zaal had Ozden, spelende aan bord 1  inmiddels opgegeven;  Ozden kwam goed/redelijk uit de opening maar snoepte een vergiftigde pion, wat de voorbode was voor een aanval op zijn koningsstelling vanaf dat moment liep hij achter de feiten aan. Met kleine stapjes werd zwarte stelling gesloopt en na ruim 3 uur spelen gaf hij terecht op.

Helaas 4-4 in plaats van 4,5 – 3,5;  op naar de volgende wedstrijd.