Zondag 19 november werd het 3e toernooi uit de jeugd grand prix cyclus gespeeld. Precies 112 kinderen hadden zich ingeschreven zodat er aan 14 volle tafels gespeeld werd. Voor niemand een vrije ronde dus! Van Santpoort en De Beekvliet waren de kinderen mooi verdeeld over de verschillende tafels.

 

Aan tafel 14 zit Isja Draijer, jongere broertje van Levi. Hij doet voor het eerst mee aan een schaaktoernooi en weet 1 partij te winnen en hij speelt een keer pat. Toch mooi 1,5 punt op je eerste toernooi gescoord. Ga zo door Isja! Tijdens het vorige toernooi in Hoorn waren Flint en Marijn de twee debutanten. Omdat ze toen supergoed hadden gespeeld kwamen ze nu aan tafel 11 en 10 terecht. Dat bleek toch een stuk lastiger dan aan de laagste tafel. Maar beide weerden zich dapper. Flint liet zich niet uit het veld slaan en kwam na elke partij enthousiast melden dat hij helaas verloren had, behalve  een keer toen zette hij mat, met twee dames. Goed gedaan man. Marijn wist zelfs twee keer te winnen en eindigde dus met 2 uit 7. Volgende keer weer een tafeltje lager voor de mannen en dan vallen ze misschien weer in de prijzen.

 

Aan tafel 11 zaten ook Merel en Levi. Beide hebben al vaker mee gedaan en kennen het klappen van de zweep. Ze gaan steeds constanter spelen en spelen zo steeds een beetje hoger. Vandaag waren ze aan elkaar gewaagd en haalden allebei 4 uit 7. Gedeeld 3e dus. Helaas voor Merel had zij van Levi verloren, dus op onderling resultaat werd ze 4e, maar kreeg van de organisatie een troostprijs. Levi werd 3e en zo hadden ze beiden een mooie beker.

 

Jens vinden we aan tafel 9. Vorig toernooi was hij laatste van z’n groep geworden en dus een tafeltje gezakt. Deze tafel past beter bij hem, want met 3,5 uit 7 wordt hij keurig 4e. Goed gedaan Jens! Aan tafel 8 vinden we Vigo. Ook hij was wat in rating gestegen dus ook voor hem een wat zwaardere dag. Dat is alleen maar goed want daar leer je van. Toch mooi 2 punten gehaald. Thijmen was vorig toernooi eerste van z’n tafel geworden en sprong daarmee van tafel 9 naar tafel 7. Aan het begin van de dag ging het niet zo lekker maar later won hij toch ook nog een paar potjes. Met 3 uit 7 eindigde hij op een mooie 6e plaats.

 

Aan tafel 6 vinden we Melle. Vorig toernooi had hij al een beker in de wacht gesleept aan tafel 8 en nu dus een stukje gestegen naar tafel 6. Dat beloofde een moeilijke dag worden. Niet voor Melle, hij versloog de een na de ander en eindigde met 5 uit 7 op een gedeelde 2e plek. Helaas werd hij op onderling resultaat net 3e maar daar mag hij zeker trots op zijn. Aan tafel 5 vinden we Stan en Youri. Voor Youri z’n eerste toernooi dit seizoen. Vorig jaar was hij steeds een beetje gestegen en nu dus aan tafel 5. Dat was best pittig. De eerste 5 ronden wilde het niet lukken maar hij ging niet bij de pakken neer zitten en blij kwam hij melden dat hij de 6e ronde wel gewonnen had. Daar bleef het helaas bij, maar met die ene punt werd hij gelukkig niet laatste in de groep. Stan was lekker op dreef en vooral rustig aan het schaken. Dat dat wat oplevert was duidelijk want met 5 uit 7 legde hij beslag op een mooie 3e plek. 

 

Dan maken we een sprongetje naar tafel 2 waar we Wouter vinden. Vorig toernooi al 3e geworden aan tafel 2 en mocht nu weer aan tafel 2 aanschuiven. Hij was duidelijk lekker bezig want alleen ronde 6 ging verloren. Twee keer remise en 4 winstpartijen resulteerde in 5 uit 7 en een gedeelde 2e plaats. Op SB-punten werd hij echter 3e dus ook voor hem de bronzen plek.

 

Aan tafel 1 deden de ten Hackens weer een keertje mee. Bij de senioren pakken ze allebei al hun punten voor de 4e van Santpoort maar af en toen een GP is ook wel leuk. Wel korte partijen met 15 min p.p.p.p. Bij Louis wilde het niet zo lukken maar Milan verzamelende de nodige punten. Ook de onderlinge strijd werd in het voordeel van Milan beslist. Met 4 uit 7 wordt hij gedeeld 2e maar op onderling resultaat werd hij 4e en dus net geen beker voor hem. Al met al 5x brons voor Santpoort en De Beekvliet. Een prima bekroning van een mooie schaakdag.


Het volgende GP wordt gespeeld in Beverwijk op zondag 17 december. Lekker dichtbij, dus een mooie gelegenheid voor diegene die de jeugd eens een keer live willen zien schaken.

Geef een antwoord