Schaakclub Santpoort

Te weinig spelers van Santpoort deden er mee dit jaar.
In de A-groep Hans Kors en Martijn de Roode; ondergetekende in de B-groep.

A-groep:
Hans speelde een goed toernooi, denk ik zo, met een TPR van 2063 bij een rating van 1910 met o.a. remises tegen twee 2000+ spelers.
Uiteindelijk 4.5 punt uit 7 (waaronder 1 bye) en een gedeeld vierde prijs; toch altijd lekker die paar euri zakgeld zo vlak voor de kerstdagen.

Martijn zette de zwakkere lijn van de afgelopen tijd helaas door. Met een rating van 2136 (tweede na hem Jan Havenaar met 2054) eindigde hij op de gedeeld 17de/22ste plaats met twee nederlagen tegen begin 1900 spelers (waaronder een nederlaag tegen de latere winnaar Kees Scherpenisse).
Een TPR van 1884 is natuurlijk ver beneden zijn kunnen en moet beter.


B-groep:
"Waar is Gijsbert nou ???" Dat is wat ik me als eerste afvroeg, toen ik mijn opwachting maakte tijdens de 3de ronde (eerste twee rondes byes opgenomen door prive en Santpoort 4 bondswedstrijd).
Helaas was ik de enige Santpoorter in groep B.
Ondanks de twee byes kon ik uiteindelijk nog opklimmen naar een ongedeelde 2de plaats (altijd welkom die 80 euri) met 5 punten. Helaas was er een bovenbaas (Rein Thierry), die op 5.5 punten eindigde, mede door het feit dat hij de laatste wedstrijd een punt verdiende zonder te spelen (tegenstander ziek).
Jammer, anders had ik wel 5 euri extra te besteden gehad, toch altijd meegenomen in deze tijd van crisis.
Met een TPR van 1822 (bij 1648 rating) was het voor mij een lekker toernooi.
Volgend jaar doe ik zeker weer mee,wederom in groep B (mag gewoon tot een rating van 1800; daar kom ik nog lang niet aan).

Oproep aan medeclubgenoten, met name aan de 1400-1750 ratinggroep.
Doe volgend jaar ook mee in groep B. Het is een sfeervol en gezellig toernooi en volop kans om je rating een beetje bij te slijpen, altijd wel lekker vlak voor TATA.

 

 

 

 

Geef een reactie