Schaakclub Santpoort

Afgelopen maandag speelden we een uitwedstrijd tegen Hoofdorp N1. Louis ten Hacken en Wim Dijkman waren verhinderd, zodat Ronald Hoekstra en Nico Schumacher mee wilden doen.
We hadden vooraf een redelijke kans om een goed resultaat te halen gezien het geringe verschil qua rating. ( 1679 voor Hoofddorp en 1550 voor ons).
 
De eerste die klaar was, was Leo Kruisselbrink (tegenstander had een rating van 1686). Hij nam plaats aan bord 4, omdat hij de vorige wedstrijd een halfje had gehaald en daar wordt je dan voor gestraft, volgens de teamleider. Leo werd hardhandig van het bord gespeeld en kwamen dan ook  met 1-0 achter. 
 
Nico Schumacher, bord 8, had een tegenstander met een rating van 1534. Zijn tegenstander trok met al zijn pionnen naar voren en kreeg wel een aanval, maar deze sloeg niet door. Nico daar en tegen ging in de tegenaanval, maar ook dit sloeg niet door wat resulteerde in een remise. 1,5-0,5 achter. 
 
Ikzelf(Rob Buschman) zat achter bord 5 en speelde tegen een 1728 speler. Kwam redelijk uit de opening en hadden beiden nog 6 pionnen en 2 torens. wat als resultaat remise zou moeten zijn. Door een domme aktie van mij, ruilde ik de torens en kwam daarna in zetdwang en een onnodige nederlaag. 2,5-0,5 achter. 
 
Marten Buschman, die aan bord 6 zat, speelde tegen een 1674 speler. Marten kwam goed uit de opening(Scandinavisch) en bouwde zijn voordeel heel mooi uit en zijn tegenstander moest daarna opgeven, een mooie overwinning. 2,5-1,5 nog steeds in ons nadeel, maar ik kreeg weer hoop omdat Henk Swier een pion voor stond, Ouker de Jong redelijk gelijk stond, Ronald Hoekstra goed stond en Ton Haver iets minder. 
 
Ronald Hoekstra achter bord 3, had een 1737 speler tegen zich. Kwam bij zijn bord kijken en zag hem een kwaliteitoffer maken, die volgens de toekijkers niet goed was. Later vertelde Ronald mij, dat het een opwelling was. Jammer
3,5-1,5 achter. 
 
Ton Haver zat achter bord 7 en zijn tegenstander had een rating van 1534. Gaf al aan dat het redelijk gelijk op ging, maar naarmate de partij vorderde kwam Ton steeds minder te staan en moest na lang zwoegen(verloor een stuk) opgeven. 4,5 – 1,5 in ons nadeel.
 
Henk Swier aan bord 1 had een tegenstander van 1807 raiting. Dacht dat Henk zou winnen, maar 1 pion voordeel was te weinig, met alleen maar pionnen en 1 paard en 1 koning op het bord.
 
Ouker de Jong achter bord 2, had een tegenstander die 1731 als raiting had. De hele partij bleef in evenwicht en werd dan ook remise.
Einduitslag 5,5-2,5 voor Hoofddorp.
 
De eerstvolgende externe is 31 janauri 2020 tegen excelsior.
Bedankt dat Ronald en Nico wilden invallen.

Geef een reactie