Schaakclub Santpoort

Afgelopen maandag waren we eindelijk met ons compleet team vertrokken en begonnen om 8.10 uur te schaken,omdat Ozden Tuna te laat kwam. 

Na een uur achter schaken kwamen we redelijk uit de opening. Ronald op bord 3, Rob op bord 6 en Nico op bord 8 stonden allen beter. De rest stond ongeveer gelijk. Een uur later bood wim remise aan (na overleg) en dat werd geaccepteerd. Daarna werd er bij Ozden remise aangeboden. 1-1
 
Nico Schumacher heeft bijna de hele partij voorgestaan, maar door een klein foutje moest hij toch berusten in remise. 1,5-1,5. Ronald op bord 3 stond een vol stuk en een pion of twee voor en de tegenstander gaf op.2,5-1,5. Inmiddels zag ik dat Leo Kruisselbrink een stuk achter stond en dat hij daarvoor te weinig compensatie had 2,5-2,5
 
De wedstrijd werd steeds spannender. Op bord 6 was Rob nog steeds bezig en hij sloeg 2 maal remise af. Hij stond beter maar hij vergat een pion te snoepen en dat werd hem fataal. hij moest remise accepteren. 3-3. Ouker, kwam redelijk uit de opening, maar hij verloor de grip op de partij en moest berusten in een nederlaag. 3-4 achter.
 
Nu waren alle ogen gericht op Douwe van Rees. Douwe ontpopt zich steeds meer als een fighter. Hij moest winnen om te punten te delen. Uit de opening kwam hij redelijk goed en na 2 uur schaken stond het nog gelijk, maar toen ik op het eind weer kwam kijken stond hij een stuk tegen een pion voor. Ieder had een aanval maar uiteindelijk sloeg de balans door naar us Douwe.
De uiteindelijke uitslag werd dus 4-4. Iedereen heeft gevochten voor wat hij waard was.

Geef een reactie