Schaakclub Santpoort

Santpoort 2 kon het niet bolwerken tegen HWP 2. De vooruitgespeelde partij van Peter Klapwijk ging in tijdnood verloren, hoewel Peter wel beter stond. Jammer Peter.
Ivan Ivanov heeft moeite om zijn opening goed door te komen, ook nu kwam hij slecht te staan, zo slecht dat hij halverwege de avond op moest geven 0-2. Ronald Hoekstra blijft een verhaal apart, in potentie misschien wel de sterkte schaker van Santpoort, de man die van iedereen winnen, maar ook verliezen kan. Deed ook nu weer een volkomen onnodig paardoffer 0-3. Hans Kors stond aan bord 7 tegen Paul Tuijp een stuk achter. Nathalie van der Lende invaller voor Richard Kok, vocht na een blunder in de opening als een leeuw voor remise, helaas kon Nathalie de 2 overgebleven pionnen van haar tegenstander niet van het bord plukken 0-4.

Dat zag er slecht uit, alle overige partijen zouden nu moeten winnen voor een gelijkspel. Rob Buschman en Wim Dijkman hadden al meermalen geinformeerd of er remise aangeboden mocht worden. Nee we gaan ervoor liever strijdend ten onder dan de overwinning cadeau geven. Bert Stangenberger stond onder zware druk, Bert bezweek niet en toen de rook wolken opgetrokken waren, stond Bert zelfs een loper voor, maar moest nog wel 10 zetten in 2 minuten doen. Bert ging zo in zijn eigen partij op en was schijnbaar zo opgelucht dat hij besloot op eigen houtje remise aan te bieden, wat gelijk de officieƫle nederlaag van Santpoort in hield 0,5-4,5. Geen dood of de gladiolen.

Wim Dijkman zijn partij stond helemaal vast en werd inderdaad remise. Hans Kors had zich weer prachtig terug gevochten en had zelfs kansen op winst, ook hier werd remise gegeven. Rob Buschman zijn partij ging ook verloren, maar in elk geval goed doorgegaan Rob.

1,5 – 6,5. Het is een lang schaakseizoen dit jaar.

Geef een reactie