Schaakclub Santpoort

Dinsdag 14 april was het op Lichess tijd voor het 4e Santpoortse Quarantaine toernooi. Ditmaal waren er 20 schakers present waarvan 7 ook op de Teams sessie.

Vanaf de 1e paar partijen werd vrij snel duidelijk dat deze avond een grote Haver show zou worden. Ditmaal geen spotlights voor Schaakeend en TonH maar voor DaanHa en ikzetmat.

Partij na partij werd gewonnen door beide broers totdat onze Tsjechische schaakkanon Feraligator fashionably late zich ermee ging bemoeien. DaanHa moest 2 keer in het Tsjechische stof bijten terwijl ikzetmat ondertussen een potje verloor van onze penningmeester.

Maar bij het ingaan van de laatste ronde werd al duidelijk dat Feraligator te laat was ingeschakeld (of toch Langnek87 had moeten Berserkeren). Doordat DaanHa ook nog een 0 moest incasseren tegen de penningmeester was duidelijk dat ikzetmat moest winnen van robbuschman voor het kampioenschap. En na een zware strijd trok hij ook aan het laatste eind en werd hij kampioen met 50 punten op de voet gevolgd door DaanHa met 49 punten en Feraligator met 47 punten.

Hopelijk allemaal weer tot dinsdag!
Ondergetekende gaat dan iig proberen iets minder kadootjes uit te delen 🙂

Hans

Ps: het is gecheckt. ikzetmat heeft echt mat gezet dit toernooi.

Geef een reactie