Schaakclub Santpoort

Dinsdag 31 maart vond het 2e Santpoortse Quarantaine toernooi (ik houd me aanbevolen voor een betere naam) plaats op Lichess. Ditmaal waren er maar liefst 25 personen present (waaronder enkele schakers die nu voor het eerst meededen). Het tempo was deze keer 3 min + 2 sec per zet (komende dinsdag wordt het tempo 5+0)

Ook onze IM Ilias van der Lende deed mee. En zoals de titel van dit stukje al zou vermoeden was dit vooral het toernooi van Ilias. Met maar liefst 14 overwinningen (60 punten) op rij liet hij er onduidelijkheid over bestaan wie de beste schaker van de avond was.

Op gepaste afstand afstand eindigde Richardd als 2e met 50 punten en onze penningmeester met 28 punten (!) als 3e. Onze Zwitserse en Tsjechische inbreng eindigden 4e en 5e. Ikzetmat was er als zijn broer iets later bij en eindigde 6e en ondergetekende deed het een stuk beter dan vorige week en eindigde 7. 

In de categorie broederstrijd valt nog te melden dat Marten deze avond beter schaakte dan Rob, Bas beter dan Daan en Sjoerd ook beter dan Daan 🙂

Hopelijk zijn er komende dinsdag weer nog meer schakers van de partij. Want hoe meer schakers des te gevarieerder is de tegenstand die je krijgt.

Hans

Geef een reactie