Schaakclub Santpoort

Afgelopen weekeinde is het Open Alkmaars Kampioenschap gespeeld. Sinds dit jaar geldt dit toernooi tevens als NHSB kampioenschap: de hoogst eindigende speler die lid is van een club uit de NHSB mag zich NHSB kampioen noemen. 

 

Ilias liet zien zijn goede Tata-vorm nog niet verloren te hebben. De eerste vier ronden wist hij te winnen, onder andere van een FM en oud Santpoorter IM PIet Peelen. Zondag was een zware dag, twee keer met zwart tegen evenzoveel GMs. De eerste partij ging helaas verloren, de tweede werd remise waarmee Ilias op een gedeelde 2e t/m 5e plek eindigde, en tevens hoogste NHSB speler.

 

In de A-groep werd ook gespeeld door Peter en Martijn de Roode. De paar ratingpunten die Martijn verloor, zag Peter worden bijgeschreven.

 

In de B-groep werd gespeeld door Ozden Tuna, Wim Dijkman en Mick Mulder. Ozden kon kennelijk door een rommelige toernooistart met een bye en een reglementaire overwinning niet in zijn ritme komen. Wim scoorde er lustig op los en scoorde een mooie TPR van 1800.

Mick was de klapper van het toernooi. Hij speelde 5 partijen, speelde er twee remise en won er drie. Hij eindigde op de gedeeld 2e t/m 8e plek, mocht een greep uit het prijzenpakket halen en met een overscore van 3.3 bij een TPR van 2000 mag hij ook met vertrouwen naar de volgende ratinglijst kijken.

Geef een reactie