1. O.Tuna – N.Spiering 2. L.Kruisselbrink – M.Mulder 3. M.Bender – E.de Roode 4. G.de Bock – N.Schumacher 5. G.Swier – O.de Jong 6. W.Gravemaker – R.Buschman 7. J.Geus – R.Kooijman 8. C.Heeremans – R.van Zwieten 9. I. Ivanov – C.Hollaar.

Uitspelen I.Ivanov – W.Dijkman !!

Ouker speelde weer zijn eerste partij na zijn operatie, huppelde af en toe langs de borden en ondertussen moest hij alle zeilen bij zetten om de stormloop van Ronald af te slaan, toen de storm was gaan liggen stond Ronald een stuk achter, maar had wel compensatie met zijn 2 extra pionnen. Ouker bood remise aan, Ronald grijnsde en ging er nog even goed voor zitten, na een kleine 10 min. werd er toch besloten tot remise, maar volgens mij stond Ouker op dat moment beter!

Mick kwam razend snel uit de opening en ging direct op de Koningstelling van Gijsbert af, Gijsbert zijn stukken op de damevleugel stonden al die tijd nog netjes ingepakt en deden dus niet mee. Het lukte Mick niet om Gijsbert op zijn knieën te krijgen, Gijsbert ontsnapte met eeuwig schaak. Bij Ozden gaan de partijen vaak gelijk op, maar in het eindspel weet hij zijn tegenstanders dan toch vaak te verschalken. Dan gaat het weer om een sterk paard of een slechte loper of een tegenstander kan niet tegen de spanning, want Ozden gaat net zolang door tot er 2 koningen op het bord staan, ditmaal was Rob Buschman het slachtoffer. Gerard kwam uitstekend uit de opening tegen Wim Gravemaker en met g4 leek wel of hij ijzer met zijn handen wilde breken, helaas voor Gerard kreeg hij de deksel op zijn neus. Wim Dijkman had Ivan in de opening te pakken met een bekende truc, hij leek even Ivan te overrompelen! Ivan zijn kracht is echter om in slechte stellingen de goede zetten te blijven doen en aan het eind van de avond was Wim nog altijd bezig om zijn vis binnen te halen. Zijn de 2 pionnen voorsprong genoeg om Ivan te laten capituleren? De partij werd afgebroken, oude tijden herleefden dus in het Polderhuis, ze mogen de partij komende dinsdag met 4 en 5 min. op de klok uitspelen!

Dit geeft nog maar eens aan dat we precies om 20.00 uur moeten beginnen, ik zal voortaan de klokken om precies 20.00 uur aan zetten, dus zorg dat je op tijd bent!

Gerard Swier  

 

Geef een antwoord