Schaakclub Santpoort

1. M.de Roode – W.Gravemaker 2. J.Burggraaf – R.Dietvors 3. M.Bender – G.Swier

4. O.Tuna – S.Fokkink 5. N.Schumacher – G.de Bock 6. I.Ivanov – R.Hoekstra

7. W.Dijkman – W.L.Gravemaker 8. R.de Roode – N.Drel 9. C.Heeremans – O.de Jong

10. G.Kemper – R.Buschman

Wat me opviel in de partij van Stefan en Wim Gravemaker dat ze de opening en een groot gedeelte van het middenspel hadden overgeslagen, volgens Stefan allemaal theorie! Toen begon het echte schaken Wim ging zijn pion op damevleugel verliezen, Stefan kon zijn 2 vrij pionnen niet naar de overkant brengen. Stefan moest zelfs zijn loper opofferen voor een pion, doordat Wim de achterste pion  pakte ipv de voorste leek hij toch nog te verliezen, tijdnood besliste anders toch nog remise, allebei tevreden. Doordat Jan ook niet verder kwam dan remise tegen Nikolay gaan beiden spelers 3 ronden voor het einde gezamenlijk aan kop!

Ouker de man in vorm had goede kansen tegen Martijn, maar zag een mooi offer van Martijn over het hoofd, Martijn is toch een klasse apart en liet Ouker het nakijken. Cees Heeremans heeft langzaam maar zeker weer zijn oude niveau te pakken en wist opnieuw te winnen, Piet was het slachtoffer.

Ivan zag na een simpele loperzet van Ger Kemper niet dat zijn Toren 2x aangevallen stond en kon gelijk opgeven. Cees Hollaar stond een vol Paard voor tegen Nico maar daar stond als compensatie 2 pionnen tegen over, er werd besloten tot remise op voorstel van Nico.

Ronald had opvallend weinig moeite met Martin, de stukken konden weer snel in de doos.

Richard stond vrij snel gewonnen tegen Rob Buschman, toch duurde het nog een hele tijd voor hij zich over gaf, Rob had zeker geen zin om te verliezen.

Wim Laurens kwam laat binnen, maar speelde zonder in moeilijkheden te komen remise tegen Hans. Rob de Roode kwam ook vrij laat binnen en speelde een salonremise regen Gerard. 

Leo was oneven, hij herinnerde zich dat op de laatste jaarvergadering er een idee was om voor degene die oneven was gewoon een bord met stukken neer te zetten en voor wie tijd had kon dan tegen hem kon spelen. Volgens Leo had ik het niet helemaal goed begrepen, want na de 3 begin zetten van Martin bleef ik zitten, aangezien Rob in geen velden of wegen te zien was. Zijn 2e partij speelde hij tegen Ronald die had het ook niet goed begrepen want die bleef ook zitten! En hoe is het bevalen Leo, prima 2 keer verliezen en toch een punt!

Ik denk wel voor herhaling vatbaar. 

Geef een reactie