Schaakclub Santpoort

1. J.Burggraaf – R.Buschman 2. Rob de Roode – W.Gravemaker 3. G.Swier – W.L.Gravemaker

4. N.Drel – M.de Roode 5. O.Tuna – M.Bender 6. G.de Bock – L.Kruisselbrink

7. R.Dietvors – O.Baron 8. N.Schumacher – O.de Jong 9. R.Hoekstra – R.van Zwieten

10. W.Dijkman – C.Heeremans 11. I.Ivanov – C.Hollaar 

Opvallend was dat er maar liefst 5 schakers van het 3e een dag later alweer achter het bord zaten, we hadden dan ook wel gewonnen en een belangrijke stap gezet voor het kampioenschap.

Bij Wim Dijkman droop de teleurstelling van zijn gezicht nadat hij verloren had van koploper Wim Gravemaker, remise had er zeker in gezeten.

Rob Buschman stond een stuk voor tegen Wim Laurens en BOOD toen remise aan??!!

Rob lijkt een schaker die voor zijn plezier schaakt en het weinig uitmaakt of hij nu wint of verliest, hierboven bewijst het tegendeel, je bent niet voor niets de remise koning!

Doordat Gerard de avond ervoor verloren had was hij van plan Leo met windkracht 10 van het bord te blazen, Tata kampioen Leo had duidelijk andere plannen en deed een aantal goede brutale zetten! Helaas had hij in het eindspel te weinig tijd en moest daardoor de winst aan Gerard laten.

Ouker en Nikolay speelden opnieuw remise tegen elkaar, ik heb het idee dat als ze 10x achter elkaar spelen het 10x remise wordt, het lijkt of ze bang voor elkaar zijn.

Rob van Zwieten blijkt  een hele taaie tegenstander waar menig speler zich op stuk bijt, ook tegen Ozden werd het remise.

Richard kreeg een geweldige aanval van Stefan over zich heen, Richard kreeg geen tijd om zijn stukken op tijd naar de damevleugel te brengen, de avond ervoor ging het beter.

Nico heeft de eer om al nieuwe spelers te testen, ditmaal mocht hij tegen Cees Hollaar die het heel aardig deed maar moeite had met zijn tijd, volgende keer beter.

Ronald kwam een half uur te laat, Ivan wilde de tijd aanpassen maar dat was niet nodig, Ronald wensde vervolgens Ivan een K..wedstrijd toe, het werd geen hoogstaande wedstrijd Ivan kon zo de Dame van Ronald pakken?? en had nog 2 mooie vrijpionnen desondanks werd het remise.

Outger had een beetje de pest in dat hij niet kon winnen van Martin, maar vlak Martin niet uit hij gaat met de week beter schaken, ik dacht dat hier ook remise op zijn plaats was.

Jan mocht op dezelfde avond zijn wedstrijd voor de bond vooruit spelen, Jan deed dit zeer overtuigend en sloeg 2x remise af om vervolgens te winnen, ondanks deze winst kon het 2e niet winnen van Heerhugowaard 1.

 

 

Geef een reactie