Schaakclub Santpoort

1. W.Dijkman – O.Tuna 2. O.Baron – N.Schumacher 3. E.de Roode – M.Bender 4. I.Ivanov – C.Heeremans 5. C.Hollaar – G.de Bock 6. G.Swier – N.Spiering 7. R.van Zwieten – R.Kooijman

Een aantal spelers spelen 10kamp op Tata, de les van Rob de Roode is verschoven naar dinsdag 3 februari. Door een late afschrijving en 1 niet afschrijving (!) moest de wedstrijdleider op het laatste moment nog aanpassingen doen, daarom nogmaals het verzoek indien mogelijk afschrijven voor zondagavond aub. Bijna iedereen was keurig op tijd en de klokken konden dan ook al om 3 min. over 8 aan! Stefan had geen kind aan Rob Buschman en kon al snel het punt noteren. Mick lijkt met de week beter te gaan spelen, ditmaal was Ronald het slachtoffer. Gijsbert leek uit te puffen van zijn uitstekende Tata prestatie 2e in Gr.5 met 2 uit 3! Gijsbert wist niet van Ivan (terug van weggeweest) te winnen! Wim Dijkman de achteruit schaker (op Tata tenminste oa. remise geven in gewonnen stand??) had tegen Gerard (1e bij Tata in Gr.6 met 2 uit 3) zijn partij in de hoogste versnelling staan, eerst offerde hij kwaliteit toen zijn paard en helaas voor Wim bleek het toch geen mat! Dat het toch remise werd kwam doordat Gerard zijn loper weg blunderde en zijn pionnen en Koning ongelukkig stonden.

Outger had aanval tegen Jan Geus, waarschijnlijk had Outger zijn mooie paard niet moeten afruilen, Jan trok uiteindelijk aan het langste eind.

Leo wachte lang met rokeren tegen Ozden die 1e werd bij Tata Gr.6 met 2,5 uit 3! Lang ging het gelijk op, uiteindelijk werd het een pionnen eindspel en Ozden die vaak doorgaat tot er nog slechts 2 Koningen op het bord staan, was iets handiger in het eindspel dan Leo en Ozden kon weer een punt aan zijn indrukwekkende totaal toevoegen. Elmar kreeg 2x kort achter elkaar een remise aanbod van Nico Schumachter, Elmar moest er even over nadenken en besloot toen om het toch aan te nemen. Cees Hollaar stond 3 pionnen voor tegen Cees Heeremans en leek Heeremans te overspelen, maar de Koning van Hollaar stond nog steeds in het midden en was een dankbaar aanvals opject van Heeremans, wat uiteindelijk ook fataal bleek. Rolf pakte zijn oneven goed op.

Kom op tijd want als het even kan gaan de klokken weer om 20.00 uur aan! 

Gerard Swier  

Geef een reactie