Schaakclub Santpoort

1. G.de Bock – O.Tuna 2. L.Kruisselbrink – C.Heeremanz 3. W.Gravemaker – N.Drel

4. M.Bender – G.Swier 5. R.Dietvors – W.Dijkman 6. O.Baron – C.Hollaar

7. N.Schumacher – R.Buschman 8. W.L. Gravemaker – O.de Jong

9. D.de Waal – R.Hoekstra

Martijn was voor de 2e keer dit jaar te sterk voor Jan. Gijsbert sloeg remise af van de man waar hij nog nooit van gewonnen had, enkele zetten later bood Gijsbert toch maar zelf remise aan tegen Nikolay.

Ger Kemper zit in een dip, eerst leek hij zijn Dame te verliezen, toen dreigde hij zijn paard kwijt te raken, Ger kon alles net pareren. In het eindspel was Ozden tevreden met remise, er dreigde een herhaling van zetten, juist op dat moment ging Ger in de fout, helaas weer een nul.

Wim Dijkman ging vol in de aanval tegen Gerard maar begon te twijfelen, daarna zette hij zijn loper op een wel heel slechte plek, vanaf dat moment stond hij verloren. Gerard kon de kwaliteit pakken maar dacht nog even een tussen zet te doen, uiteindelijk kon Wim remise afdwingen door zet herhaling. Aanvankelijk had ik enorm de pest in, maar toen ik merkte hoe ongelofelijk blij hij was met dat halfje tegen GERARD kon ik er toch wel mee leven, gefeliciteerd met je halfje Wim!

Cees Heeremans is de man in vorm, dat liet hij eerder al zien tijdens het Paastoernooi, Outger daarin tegen is zoekende, onthoud 1 ding beter een slecht plan, als helemaal geen plan. Mijn complimenten gaan naar Cees, knap hoe je je partij hebt opgezet!

Leo moest voor de 2e maal dit seizoen buigen voor Richard, in de eerste wedstrijd blunderde hij wel een hele mooie stelling weg, ditmaal heeft hij eigenlijk geen kans gehad.

Cees Hollaar had Rob Buschman op de knieën, helaas voor Cees ging hij op dat moment door zijn vlag, dat is nog de onervarenheid. Rob kende geen clementie en was blij met zijn volle punt, inderdaad is de klok een belangrijk onderdeel van het spel, ik zou zeggen Cees onthoud het als je de volgende keer weer tegen Rob moet. Martin was na zijn prachtige overwinning op Nikolay helaas oneven.

 

Komende dinsdag is er ook een bekerwedstrijd daarom moeten we precies om 20.00 uur beginnen, ik wil geen de Uil toestanden dus praten kan in de gang. 

Geef een reactie