1. O.Tuna – C.Heeremans 2. O.Baron – M.Mulder 3. N.Schumacher – M.Bender 4. L.Kruisselbrink – G.Swier 5. W.Dijkman – C.Hollaar 6. R.Zwieten – I.Ivanov 7. R.Hoekstra – J.Geus 8. E.de Roode – R.Buschman 9. N.Spiering – R.Kooijman

In ronde 19 werd er weer lustig op los geschaakt, Outger stond dreigend met zijn Dame voor de verdediging van Nico Schumacher zijn Koningstelling, het loperoffer van Outger dorst Nico niet aan te nemen, langzaam maar zeker ontworstelde Nico zich aan de wurggreep van Outger en net toen Nico eruit was maakte hij een fout waardoor het toch ineens afgelopen was. Cees Heeremans trok fel van leer tegen Ivan, toch bleef het altijd in balans en werd het dus terecht remise. Cees Hollaar speelde een prima partij tegen Gijsbert, leek ook de juiste verdediging gevonden te hebben, maar helaas voor Cees ging het in het eindspel toch mis. Rob van Zwieten voelde zich niet helemaal top, maar Nico Spiering kon daar niet van profiteren. De mat dreiging waarbij het paard op f6 verwijderd diende te worden bleek het begin van het einde voor Nico. Voor elke oplossing van Nico kwam er weer een nieuw probleem bij, toen Rob de openlijn met zijn Torens kon bezetten was het snel gebeurd! Gerard rokeerde lang om te gaan beuken tegen de Koningstelling van Martin, Martin had met a6 en b4 en Dame op a5 de tegenaanval kunnen inzetten maar zowel b4 als de Damezet bleven uit! De slotfase werd wel weer ineens spannend Martin leek met zijn g pion zo door te kunnen lopen, gelukkig voor Gerard kwam hij net 1 zet tekort! Wim Dijkman en Ozden hadden hun partij helemaal dicht geschoven, pot remise zou je denken, maar plotseling zag Wim het licht en speelde g4, helaas is schaken geen dammen Wim en Ozden sloeg niet maar schoof door en kreeg zo de overwinning in zijn schoot geworpen. Wim begon plotseling hardop te denken "wat een verschrikkelijke stelling" Ozden antwoorde met een spontane lachsalvo, 1 van de uitspraken van Cruyff; als je niet kunt winnen moet je zorgen dat je niet verliest!

Er waren ivm Tata 10kampen 6 partijen, allereerst wil ik toch even een groot compliment maken aan FM Ilias van der Lende die eerste werd in Gr.1A met 7 PUNTEN!! 

Ook Ronald Hoekstra verraste vriend en vijand met een 1e plaats in Gr.6A. Jan Geus een Groep hoger werd 2e! Wim Gravemaker in Gr.4 3e! Mick Mulder kon in Gr.8 de enorme verwachtingen niet waar maken en eindigde op een 5e plaats. De dreiging van de Son deed het beest in Rob Buschman wakker worden, dankzij zijn eindspurt eindigde hij toch nog op de 6e plaats. Leo Kruisselbrink doet het eigenlijk altijd goed op Tata als er maar koffie is, helaas een zeer teleurstellende 9e plaats voor hem.

Aanwezig kwart voor 8 klokken gaan aan om 20.00 uur. 

Afschrijven gerardswier@hotmail.com of 06-25206073

Gerard Swier 

Geef een antwoord