Schaakclub Santpoort

1. R.Buschman – O.Tuna 2. R.Hoekstra – O.de Jong 3. I.Ivanov – W.Dijkman 4. G.de Bock – M.Mulder 5. G.Swier – W.Gravemaker

Ditmaal slechts 5 partijen ivm de les van Rob de Roode, maar wel Ouker weer in de gelederen!!

Cees Heeremans en Mick speelden een heel ingewikkelde partij, op een gegeven moment stond het hele bord in brand, toen de rookwolken waren op getrokken gaf Cees een stuk en daarmee de partij weg! Martin kon geen bres slaan in de verdediging van Nico Schumacher, Martin besloot om het remise aanbod van Nico dan ook te accepteren. Tegen Leo had Gerard slechts 11 zetten nodig om zijn volle Toren van het bord te plukken, Leo deed nog een 10 tal zetten en zag toen het hopeloze van zijn stelling in en gaf op! Tip voor Leo; probeer resoluut te spelen, net als bv bij een remise aanbod, die moet je ook niet met een piep stemmetje aanbieden (Wim). 

Wim Dijkman en Cees Hollaar speelden denk ik de spectaculairste partij van de avond, Wim deed weer een stuk offer! Het moet op gevoel geweest zijn want het was haast niet uit te rekenen, Cees streed voor wat hij waard was, maar Wim wist de partij resoluut naar winst om te zetten! Outger had tegen Ivan zijn paard gegeven voor 2 pionnen waarvan 1 vrijpion, maar ondanks zijn gedurfde offer moest Outger berusten in remise, Ivan is nog altijd ongeslagen! Ronald en Jan Geus hadden beiden een uitstekend Tata gespeeld, Ronald speelde indrukwekkend snel en met f4 g4 ging hij vol voor de winst, moet je natuurlijk nier zomaar je Toren ongedekt laten staan koek koek! Helaas voor Ronald, die een 10 tal seconden nodig had om weer terug op aarde te belanden. Elmar speelde een ongebruikelijke opening die hij van zijn vader had geleerd, ik hou het op, 1 pion in het centrum, dan je lichte stukken ontwikkelen, proberen snel te rokeren en als het even kan in de opening niet 2 x met hetzelfde stuk spelen. Rob Buschman had overal lak aan en trok zijn eigen plan en terecht want hij kon weer een punt aan zijn totaal toevoegen. Rolf had dit keer de pech dat Nico Spiering heel laat bij de verkeerde had afgemeld, waardoor hij weer geen partij had! Ozden kon zijn voorsprong niet verder uitbreiden, hij speelde op dezelfde avond samen met Wim Gravemaker, Rob de Roode en Sjoerd voor de NHSB beker tegen Krommenie remise, net als Wim  tegen een 2000+ speler, helaas verloren zij toch met 3-1!

Gerard Swier afschrijven graag voor zondagavond!

gerardswier@hotmail.com of sms/bel 06-25206973 ! 

Geef een reactie