Schaakclub Santpoort

1. I. Ivanov – A. van Kuyk 2. J. Burggraaf – W. Dijkman 3. S. Fokkink – G. Swier

4. W. Gravemaker – M. de Roode 5. N. Drel – R. Buschman

6. G. de Bock – R. Hoekstra 7. O. de Jong – O. Tuna 8. Rob van Zwieten oneven

Martijn is weer terug gekeerd aan het front, hij kwam met een remise redelijk goed weg tegen koploper Jan. Nikolay kwam tegen Gerard een stuk voor, wat normaal genoeg is voor de winst, in tijdnood maakte Nikolay een fout en gaf een volle Toren weg! Gerard bood hierop remise aan, njet, Nikolay had immers nog 2 mooie vrijpionnen. beiden haalden een Dame, Gerard zette Nikolay schaak, Nikolay zette Gerard schaak, maar stond zelf schaak en moest hierdoor gedwongen zijn Dame ertussen zetten, helaas! Nog wat drinken, njet!

Ronald had na een beroerd Tata zin om weer te schaken, Ouker moest buigen voor Ronald. Gijsbert had juist weer een heel goed Tata gespeeld en moest buigen voor Wim Gravemaker! Leo en Ozden gingen door tot er tenslotte nog slechts 2 koningen op het bord stonden, toen moest er wel besloten worden tot remise!

Nieuwkomer Andre die zich officieel aangemeld heeft als lid, (welkom op de club) moest tegen Rob van Zwieten die niet echt een lekkere week in Wijk aan Zee had gehad, toch wist Rob netjes te winnen!  

Rob Buschman wist in 19 zetten te winnen van Ivan, het zijn dure lessen voor Ivan maar wel leerzaam. Wim Dijkman zette met d4 e4 f4 Nico onder een geweldige druk, maaaar in het eindspel had Nico ineens 2 mooie niet te stoppen vrij pionnen en stond gewoon gewonnen!! Doordat Nico de hele partij met zijn rug tegen de muur had gestaan dacht hij niet meer aan winnen en zag het niet, Willem werd beloont voor zijn aanvallende manier van spelen, gefeliciteerd!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie