Schaakclub Santpoort

1. W.L.Gravemaker – H.Kors 2. R.de Roode – G.Swier 3. S.Fokkink – W.Gravemaker 

4. J.Burggraaf – O.Tuna 5. M.de Roode – O.de Jong 6. D.de Waal – C.Hollaar

7. C.Heeremans – P.Lanser 8. G.Kemper – I.Ivanov 9. N.Drel – L.Kruisselbrink

10. N.Schumacher – W.Dijkman 11. R.Hoekstra – M.Bender 12. R.Dietvors – R.Buschman

Ozden had Gijsbert in de houdgreep, een vreselijke stelling Gijsbert kon alleen maar afwachten op de genade klap, die kwam met Te1 schaak! Je ziet dat Gijsbert steeds beter inzicht krijgt want hij gaf gelijk op. Leo kon eindelijk weer een vol punt noteren, Cees Heeremans werd het slachtoffer, eerst een pionnetje en daarna langzaam de strop steeds strakker trekken.

Wim Gravemaker over speelde Nikolay een verre vrij pion was beslissend!

Nieuweling Dirk de Waal speelde verdienstelijk remise tegen Martin, volgens Martin had hij hem laten glippen, des te knapper dus. Wim Dijkman pakte zijn opening helemaal verkeerd aan en liet een paard toe in zijn stelling, Richard kon naar hartelust aanvallen en boekte een lekkere overwinning. Cees Hollaar was blij dat hij de 36 zetten precies binnen de tijd had gedaan, had een prima stelling maar daarna heb je nog maar een kwartier om je tegenstander op de knieën te krijgen. Helaas voor Cees was het niet genoeg, Outger profiteerde en maakte het goed af.

Nico en Rob Buschman tekende vrij snel remise, lekker roken aan het bier en darten. 

Ouker wist heel knap Wim Laurens op remise te houden!

Op dezelfde avond speelde Santpoort voor de NHSB beker en wist zich dankzij overwinningen van Martijn en Jan en de remise van Hans te plaatsen voor de finale!!

We spelen nog 4 ronden competitie 7, 14, 21 en 28 mei, daarna spelen we tot 2 juli zomercompetitie 3 potjes per avond van 25 min. p.p.p.p. 

 

 

Geef een reactie