Schaakclub Santpoort

1. R.Hoekstra – J.Burggraaf 2. G.de Bock- R.v.Zwieten 3. N.Drel – W.Gravemaker 

4. R.Dietvors – O.Tuna 5. G.Swier – W.Dijkman 6. W.L. Gravemaker – S.Fokkink

7. I.Ivanov –  O.de Jong

Er is les voor senioren van 20.00 tot 22.00 uur! 

In de eerste plaats wil ik het C team van Santpoort Jelle vd Broek, Sjoerd Haver, Cheryl Looijer, Olivia Meng en Jonathan Koudstaal feliciteren met het Kampioenschap van Nederland!!

In ronde 12 was de grootste verrassing dat Wim Laurens meedeed en niet meeging met het verdedigen tegen Jan maar waar mogelijk de aanval zocht. Jan leek heer en meester op rij 7 maar met een ondekbaar mat maakte Wim Laurens de partij uit en bracht daarmee indirect zijn vader op de eerste plaats!  

Ouker en Martin speelden naast me, Ouker dacht met een slimmigheidje kwaliteit te pakken, maar het koste hem 2 pionnen, toen ik later keek had Ouker 1 pion meer, toen stond hij weer een pion achter, daarna weer in pionnen gelijk en tenslotte werd het remise.

Nicolay mocht voor de 2e keer tegen Richard, ook hier werd het remise.

Ozden en Dijkman de 2 kopmannen van Santpoort 4 speelden een titanenwedstrijd, Ozden gaf druk op de dame vleugel en Wim kon niet veel meer doen dan verdedigen, een verkeerde zet met de toren, gevolgt door een vork met het paard, kon Wim na 20 zetten de partij opgeven!

Ronald was te laat en stond een kwartier in tijd achter, dit had Ronald snel weggewerkt, maar kon niet voorkomen dat Gijsbert net als zijn buurman een week eerder met een combinatie van het bord werd gezet, koekoek.

Nico en Ivan deelden de punten en leken beiden tevreden.

Outger pende de toren Buschman met een toren, met een paardzet, dit had ik nog niet eerder gezien, het bleek niet genoeg voor de winst ook hier werd het remise.

Gerard probeerde op alle mogelijke manieren Rob de Roode uit zijn spel te halen, hoe heet je ook alweer? Welke zet heb je gedaan, nog trek in koffie?

Rob lachte als een boer met kiespijn, maar maakte toch op de 18e zet toch een fout en zijn paard ging verloren, toch een compliment dat je gelijk opgaf na die blunder, kan je toch zien dat je goed kan schaken.

Leo had weinig moeite met Vincent, de Koning bleef in het midden en was een geliefst aanvalsdoel van Leo.

Aanvang 20.00 uur. 

Geef een reactie