Schaakclub Santpoort

1. J.Burggraaf – W.Gravemaker 2. N.Drel – G.Swier 3. R.Buschman – O.Tuna

4. R.de Roode – W.L.Gravemaker 5. C.Heeremans – V.vd Eynde 6. O.de Jong – O.Baron

7. R.Hoekstra – M.Bender 8. R.van Zwieten – N.Schumacher 9. L.Kruisselbrink – W.Dijkman 

 Richard Dietvors oneven 

Winterkampioen Jan mocht eindelijk zijn mooie Koning en bloemen in ontvangst nemen voor het kampioenschap van het afgelopen seizoen! Ouker vierde zijn 60 ste verjaardag met boschebollen en een rondje voor de hele club!! Gefeliciteerd Ouker dat het een mooi jaar mag worden en dat je nog maar heel lang in goede gezondheid mag schaken, ook voor Ouker hadden we op deze speciale dag bloemen

Jan was in het eindspel met enkel pionnen iets handiger dan Rob van Zwieten, Jan lijkt niet te stuiten! Wim Gravemaker kreeg een flinke aanval van Ozden over zich heen, maar toen Wim zijn Koning in veiligheid had gebracht, kon hij de partij in zijn voordeel beslissen.

Rob Buschman sloeg een remise aanbod van Nikolay af, want Rob houdt niet van remise en bovendien stond hij een pion voor, maar u raadt het al het werd weer remise…..

Wim Laurens en Richard gingen lange tijd gelijk op, maar bij elke zet moest Richard langzaam achteruit, tot  hij in de houdgreep terecht kwam en Wim L liet niet meer los.

Ouker bood remise aan in een misschien iets mindere stand, maar Ronald was mild gestemd door de boschebollen en het rondje van Ouker, het zou ook wel heel zuur zijn om Ouker met een nul onder zijn arm op zijn verjaardag naar huis te laten gaan, remise dus, proficiat!

Gerard had de hele avond nodig om Ivan op zijn knieën te krijgen, door in het eindspel zijn paard te offeren konden de 2 vrijpionnen van Gerard ondersteund door zijn Torens de winst forceren!

Rob de Roode gaf op de eerste speeldag van het nieuwe jaar les aan maar liefst 8 senioren! 

Geef een reactie