Schaakclub Santpoort

1. W.Gravemker – G.Swier 2. H.Swier – J.Burggraaf 3. I.Ivanov – N.Drel 4. O.Tuna – G.de Bock 5. S.Fokkink – R.Buschman 6. O.de Jong – R.Dietvors 7. R.Hoekstra – W.L.Gravemaker 8. N.Schumacher – W.Dijkman 9. M.Bender – R.de Roode 10. P.Lanser – L.Kruisselbrink 11. C.Hollaar – D.de Waal 12. C.Heeremans – G.Kemper

In ronde 31 waste Jan de oren van Richard, een kleine fout in de opening werd genadeloos afgestraft voor 9 uur konden de stukken alweer in de doos?!

Mede-koploper Wim Gravemaker mocht het op nemen tegen Martijn en speelde volgens eigen zeggen weer een partij die in aanmerking komt voor wedstrijd van het seizoen. Er zijn inderdaad niet veel spelers die kunnen winnen van Martijn. Beslissend was denk ik dat Wim met zijn Toren de stelling van Martijn binnen kon dringen, knappe prestatie!!

Ger Kemper kwam heel scherp uit de opening, Ouker kon hier niet de juiste verdediging tegen vinden en ging er eigenlijk kansloos af. Ozden speelde weer vol op de aanval tegen Stefan, de aanval is de beste verdediging nietwaar. Stefan kwam onder de enorme druk uit en Ozden gaf in mijn ogen te vroeg op, na een analyse van een kleine 10 minuten bleek het toch gewonnen voor Stefan. MAAR MET OPGEVEN HEEFT NOG NOOIT IEMAND EEN PARTIJ GEWONNEN!!

Na een week trainingskamp was Gijsbert weer zo scherp als een mes, Nico werd het slachtoffer!

De machine Nikolay begint een in het zich van de haven een beetje te haperen, Rob Buschman kwam met enig kunst en vliegweek goed weg met remise.

Cees Heeremans de best van de rest, vond in Dirk zijn Waterloo, een klein foutje in het eindspel bleek fataal. Martin begrijpt het spelletje steeds beter, de zwakke C pion van Gerard werd aan alle kanten onder vuur genomen en Martin offerde zelfs zijn Paard tegen 3 pionnen! Volgens Frits en volgens mij ook stond Martin gewonnen, maar een gewonnen stelling is natuurlijk nog niet gewonnen. Her remise aanbod op het moment dat ik net uit de zorgen was kon Martin niet weigeren, gelukkig maar. Met nog 2 ronden te gaan is het nog altijd spannend wie word er kampioen en wie word er 3e!!

 

Geef een reactie