Schaakclub Santpoort

1. J.Burggraaf – M. de Roode 2. S.Fokkink – R. Hoekstra

3. L. Kruisselbrink – R. de Roode 4. W.Dijkman – H. Kors 5. R.Dietvors- I. Ivanov

6. R.van Zwieten – O. de Jong 7. N. Schumacher – N. Drel 8. V.v.d. Eynde – M. Bender

9. G. Swier oneven 

Aan het begin van de avond werd Jan Burggraaf in het zonnetje gezet, de kampioen van 2010-2011 en 2011-2012 kreeg een groot applaus!

We hopen dat zijn mooie eerste prijs voor as dinsdag boven water is!

In ronde 5 moesten Martijn het tegen de eveneens ongeslagen Stefan opnemen, Martijn kwam als winnaar uit de strijd en gaat nu alleen aan kop!

Wim Dijkman kwam niet in zijn gewenste opening en werd er eigenlijk afgeschoven door Gijsbert -4, toch kon Gijsbert niet de genadeklap geven, sterker Wim leek de beste papieren te hebben met zijn Dameuitval op de koningvleugel, tenslotte werd hier uiteindelijk de vrede getekend. Jan gaf een kwaliteit weg tegen Richard, maar kreeg deze later weer terug + een pion dat was genoeg voor de winst. 

Ozden was als eerste klaar na 13 zetten gaf Martin op, dit bleek achteraf te vroeg, maar Martin was overdonderd!

Ivan weer terug van weggeweest en moest tegen Rob van Zwieten beiden waren tevreden met remise. Gerard stond zeer goed tegen Wim Gravemaker en dacht met een paard offer tegen 3 pionnen de winst naar zich toe te trekken, het bleek een lelijke misrekening en kon eigenlijk gelijk opgeven.

Rob de Roode moest tegen zijn maatje Hans, Rob deed eigenlijk alles goed, een klein foutje werd genadeloos afgestraft en Hans kwam als winnaar uit de strijd!

Leo kon het niet bolwerken tegen Ouker in het eindspel bleek Ouker iets handiger dan Leo. Rob Buschman had moeite tegen Vincent die met A4 en h4 zijn tegenstander lang lied nadenken, Rob vond de juiste verdediging en won.

Mischien is het toch verstandiger eerst een pion in het centrum te brengen dan de lichte stukken (paard en loper) in het spel, rokeren en dan pas aan aanvallen te denken, de lessen voor senioren beginnen dinsdag 30 oktober.

Het was leuk om maar liefst 23 man en één vrouw te zien schaken!

Tot dinsdag aanvang 20.00 uur!! 

 

Geef een reactie