Schaakclub Santpoort

algemeen

Er zijn op dit moment 10 ronden gespeeld in de interne competitie van dit seizoen 2023-2034. Er zijn 75 partijen partijen. Met wit is even vaak gewonnen als met zwart, 29 keer. 20 partijen eindigden in remise.
Het is wekelijks een gezellige boel met vaak 9 à 10 borden. Alleen als Santpoort-teams extern moeten spelen is het aantal interne partijen wat minder. Mijn indruk is dat bij verreweg de meeste partijen gespeeld wordt voor de winst. Salonremises zijn er bijna niet.
ranglijst
De ranglijst van de interne na 10 ronden geeft ook verrassende tussenstand. Bovenaan staat Gijsbert de Bock met 7 punten. Hij heeft reeds gespeeld tegen de nrs 2 t/m 6 van de ranglijst dus een relatief zwaar programma. Verrassend 2e ben ik met 6 punten al moet daarbij de kanttekening dat ik op Gijsbert na tegenstanders heb gehad die wat lager op de ranglijst staan. Gedeeld 3e zijn Menno Schaefer en Matthias van der Ende met 5,5 punt.
De competitie zal uiteindelijk 30 tot 35 ronden kennen. Er kan dus nog van alles gebeuren.

beginnerscursus

Op dit moment loopt er ook een beginnerscursus met ongeveer 7 deelnemers onder leiding van (jawel) Gijsbert de Bock. (Zou hij zelf ook leren van de cursus wat bijdraagt aan zijn 1e plaats in de tussenstand?). Na de cursus zien we de deelnemers met elkaar veel partijen schaken. Hopelijk sluiten er vele aan bij de interne 2023-2024.

ronde 10

Ronde 10 kende 9 borden waarop geschaakt werd.
Ronald Hoekstra won snel van Marten Buschman. Volgens Ronald was Marten te fanatiek geopend en raakte als snel kwaliteit. Sander Goos deed dat tegen mij ook. Hij was gericht op afruil van stukken maar verloor daarbij meer pionnen dan ik. Met de pionnenoverwicht kon ik de winst binnenhalen.
Peter Hamersma won een stuk tegen Glicor Jancev en won. Wim Gravemaker en Outger Baron kregen een ingewikkelde stelling op het bord waar Wim meer raad mee wist en won. Cees Heeremans en Johan Hoogenboom waren aan elkaar gewaagd tot Cees een fout maakte. Arnold Hoogenboom veroverde 1 pion voorsprong tegen Martin Bender waarmee hij de winst binnenhaalde. Rob Buschman en Remo Kaasenbrood bleven in evenwicht tot het eind. Dat gold tot bijna het einde ook voor Gijsbert de Bock en Mike van Huet tot een vork met het paard Mike fataal werd. De langste partij was van Menno Schaeffer en Matthias van de Ende. Met nog weinig tijd op de klok wist Menno zijn pionnen naar voren te schuiven en uiteindelijk de winst te pakken.

Tot zover dit bericht. Als je ook wilt deelnemen aan de interne: meld je aan en je bent erbij.

Leo Kruisselbrink

Geef een reactie