Ivan Ivanov lijkt de te kloppen man, hij haalde 4,5 uit 6 en verloor alleen van Wim Laurens Gravemaker. Wim Laurens mocht door volgorde van binnenkomst de eerste wedstrijd gelijk tegen zijn vader, Wim complimenteerde zijn zoon met zijn fraaie overwinning en vroeg gelijk waar hij vannacht dacht te gaan slapen?  

Leo Kruisselbrink kwam zag en overwon, hij haalde net als Wim Laurens 3 uit 3 en liep al vroeg in de avond met een biertje in het rond. Wim Dijkman herstelde zich na zijn drie nederlagen van een week eerder, na 2 overwinnigen leek Ouker de Jong roet in het eten te gooien, maar plotseling deed Ouker zijn Dame in de aanbieding. Dat had hij zeker afgekeken van Martin, die zijn Dame weer kado deed aan Ouker.

Sinds Martin Bender bestempeld is als talent lijkt het nonchalance in zijn spel verdwenen, het voelt waarschijnlijk als een transfer waar heel veel geld mee bemoeit is, misschien vooraf een lekker wijntje ipv achteraf?! Outger Baron speelde wisselvallig eerst bood hij remise aan tegen Richard Dietvors in gewonnen stand, maar Richard zag nog mogelijkheden en ging eigenlijk tegen beter weten door en verloor! Daarna verloor Outger weer verrassend van Cees Heeremans. 

In de volgende wedstrijd van Richard wist hij na 6 zetten tegen Rob Buschman zijn e pion met zwart op h2 te krijgen, dat is mij zelfs nog nooit gelukt, hij had de pech dat de buurman van Rob, Ronald dat ook altijd speelt, na de rokade was het verloren. Leuk voor Rob had hij toch nog een punt! Ger Kemper kon zijn koppositie niet vast houden, hij bewandelde precies de andere weg dan verleden week 3 uit 3 en nu 3x een nul, hij moest wel tegen koploper Ivan, Gerard en Wim L.

Cees Hollaar zijn grootste tegenstander is de tijd, toch geef ik het advies om vooral in de opening niet te snel te spelen, 25 minuten is best lang, slechts enkele wedstrijden worden daadwerkelijk beslist door de klok. 

 

Geef een antwoord