Uitslag 3,5- 2,5 voor de Uil.
 
Vol goede moed vertrokken we naar Hillegom om de Uil 3 de oren te wassen. Onze teamleider had gezorgd voor vervanging van de zieke Leo. Robin Looijer had toegezegd mee te spelen tegen de Uil, maar om een uur of 7 kreeg ik een mailtje dat Leo toch mee deed.
 
Het begin was voortvarend, omdat Ronald Hoekstra(bord 3) binnen 1 uur zijn tegenstander de vlag liet strijken. Ronald kwam goed uit de opening en kwam niet verder dan het middenspel.
Naast hem zat Rob Buschman(bord 4) en hij kwam goed uit de opening en was bezig zijn positie te verbeteren, maar opeens maakte Rob een grote fout en hij verloor een stuk. Einde partij.
Echter Rob probeerde nog met diverse trucjes zijn tegenstander te overbluffen, wat helaas niet likte 1-1.
 
Eerder was op bord 6 Martin Bender, niet verder gekomen dan remise. Hij kwam goed uit de opening, maar helaas verstrandde deze partij in een remise. 1,5-1,5.
 
Op bord 1 zat Douwe van Rees, die voor het 4e nog geen partij verloren had. De kansen keerden zich uiteindelijk tegen hem en Douwe moest berusten in een jammerlijke nederlaag 2,5-1,5.
 
Nu was het de beurt aan Ouker de Jong(bord 2). Ouker stond na de opening een beetje gedrongen en vroeg of hij remise mocht aanbieden en nadat de teamleider zag hoe hij stond, mocht hij remise aanbieden, omdat toen nog niemand slechter stond. Zijn tegenstander nam dit aanbod niet aan en de partij werd uiteindelijk toch remise, omdat zijn tegenstander eeuwig schaak had.
3-2.
 
Nu moest Leo Kruisselbrink op bord 5, die als laatste bezig was, winnen om niet te verliezen. Leo kwam goed uit de opening, maar deed helaas te weinig met dit voordeel. Hij kwam een kwaliteit achter en verloor ook nog een pion. De teamleider vertelde hem dat hij moest doorschaken, maar ook de tijd begon voor Leo in zijn nadeel te werken. Leo kon niet meer winnen en hij bood na overleg remise aan wat werd geaccepteerd Einduitslag 3,5-2,5 in ons nadeel.
 
Jammer voor ons team, want bij een overwinning of gelijkspel, waren we al bijna kampioen. Met nog 1 thuiswedstrijd te gaan, zijn we nog niet helemaal uitgespeeld, maar we hebben het niet meer in eigen hand.
  
de teamleider

Geef een antwoord